thumb_350_a530x_Targu_Mures_2.jpg

E mijloc de săptămână, iar Sinteza Zilei vă aduce noi știri de prin județ. Cum a fost ziua voastră? Sperăm că una plină de energie și rezultate bune. Hai să trecem la treabă. 

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată la Târgu Mureș. Primele activități s-au încheiat la Monumentul Secuilor Martiri din localitate, unde a avut loc un concert de muzică populară și o ceremonie de depuneri de coroane. Au luat cuvântul Soltész Miklós, secretar de stat responsabil pentru culte, națiuni și relația cu societatea civilă în Guvernul Ungar și Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și președinte al Organizației județene UDMR Mureș. (vezi declarații) 

Demisii la vârful ISJ Mureș. Este vorba de inspectorul școlar general Maria Kozak și de inspectorul școlar adjunct Lavinia Moldovan, care ieri și-au înaintat demisiile din funcții. (află mai mult) 

Reprezentanții Administrației Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului se pregătesc să demareze campania de curățenie de primăvară care se va desfășura pe parcursul a două luni de zile. Aceștia fac un an apel la cetățeni să nu arunce resturile vegetale la întâmplare, deoarece sunt pasibili de amenzi. (articol complet) 

Pe timpul pregatirii de specialitate executată pe teren în zona M.Nirajului, echipa pirotehnică din cadrul I.S.U. Mureș a descoperit, cu ajutorul detectorului de metale, un punct de tragere din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unde erau depozitate 39 grenade de aruncător. (vezi detalii) 

Direcţia pentru Sport şi Tineret Mureş în colaborare cu CS Bulldogs Tg.Mureş, CSS Tg.Mureş şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Tg.Mureş, organizează în data de 18 martie 2017 concursul de înot “Azomureş Aqua Speed Marathon”. (vezi mai mult) 

Aproximativ 18.000 de persoane cu domiciliul în judeţ au actele de identitate expirate, majoritatea având documentele în ilegalitate de peste un an, a anunţat miercuri, şeful executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş, Codruţa Sava. (află mai mult) 

Încheiem aici o nouă zi plină cu știri. Dacă sunt bune sau nu, totul depinde de modul în care voi le interpretați. Să aveți o seară cât mai bună! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau