Data inceperii: 2017-11-17

Ora: 17:00

Data terminarii: 2017-11-17

Locatie: Tompa Miklós Társulat - Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Piata Teatrului 1 / Színház tér 1, 540034 Targu-Mures

( Vezi pagina evenimentului pe Facebook )

Adauga evenimentul la calendarul tau preferat:


  • Google

  • Outlook

  • iCalendar

Descriere:

Beszélgetés A kegyelemben bízó nevelés (Tim Kimmel), Hová tűnt a kicsi lányom? (Tanith Carey) és a Keresztények is lehetnek depressziósak (David P. Murray) című könyvek kapcsán. 

Moderátor Mihály Emőke fordító, meghívottak: Horváth Mária szociális munkás, Bartha Éva klinikai pszichológus, Kovács Réka Rozália pszichológus és családterapeuta. (Koinónia Kiadó)

A szakemberek segítségével arra fog fény derülni, miben segíthetnek nekünk ezek a könyvek a gyereknevelés terén és a depresszióhoz való viszonyulásunkban. A három könyv közös nevezője a mindennapi harcok, személyes vívódások szeretteink "terelgetésében", nevelésében és elfogadásában.

Könyvajánlók:

"Nevelési stratégiánkat a félelmeink határozzák meg” – állítja A kegyelemben bízó nevelés bevezetőjében Tim Kimmel családterapeuta, az Európai Vezetői Fórum egyik neves előadója, a Family Matters szervezet alapítója. A Kegyelemben bízó nevelés elsősorban azokat a szülőket szólítja meg, akik a közösségi és családi nyomás, a kimondott vagy ki nem mondott elvárások csapdájában vergődve próbálják nevelni tinédzser és kisebb korú gyermekeiket. A könyv őszintén beszél arról a gyakran romboló erőről, ami a megfelelni akarás, az „igyekezzünk mindig jó keresztények lenni”, valamint az „ódzkodjunk mindentől, ami nem keresztény eredetű” attitűdhöz való ragaszkodásban rejlik. Ezzel állítja szembe a szülő és a gyerek által egyaránt megtapasztalható, felszabadító kegyelmet, illetve azt a kijózanító tényt, hogy gyermekeinket nem egy gettótársadalomba való betagolódásra, hanem a való életben való helytállásra szeretné minden szülő nevelni. 

„Talán kétségbeesve vetted kézbe A keresztények is lehetnek depressziósak című kis könyvet. Talán mint annyi keresztény, titkolod, hogy mentális vagy érzelmi válságba kerültél – mondjuk depresszióba estél, vagy pánikrohamaid vannak –, és sokféle gyógymódot kipróbáltál, de ahelyett, hogy javult volna, csak romlott az állapotod. Vagy talán valamelyik családtagod szenved ilyen módon, és nem tudod, hogy reagálj a helyzetére, vagy miként segíts neki. Esetleg lelkipásztorként érzed tehetetlennek magad, mert valamelyik kedves bárányod mentális válságban van. Bármilyen okból is nyitottad ki ezt a könyvet, remélem, találsz benne valamit, ami segítségedre lehet a szenvedéseidben, vagy útmutatást ad, hogy mások szenvedésein enyhíthess.”

"Nagyon kevés tanácsot találtam, amely arra készítené fel a szülőket, hogyan védjék meg kislányaikat.” – írja a Hová lett a kicsi lányom? című könyv bevezetőjében Tanith Carey. 
A Londonban élő író, újságíró két gyermek anyjaként, továbbá szakmai kíváncsisággal felvértezve indult el, hogy utánajárjon a többek között korai anorexiát vagy korai szexualizációt eredményező jelenség okainak, illetve hogy megpróbáljon használható tanácsokkal szolgálni más, hasonló helyzetben levő szülőnek is. A lendületesen és olvasmányosan megírt könyvben rengeteg adatot felvonultat a szerző, amelyeket a saját tapasztalataival, kutatásaival egészít ki. Tanith Carey lendületes és olvasmányos szövege méltán érdekelhet valamennyi lányos szülőt.

Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár. Sütő András terem. Várunk szeretettel!


Data adaugarii: 2017-11-09
https://goo.gl/mqaw7T