www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Polițistul mureșean din dosarul ȘPAGĂ LA RAR a fost trimis în judecată

Polițistul mureșean din dosarul ȘPAGĂ LA RAR a fost trimis în judecată

Fostul șef al Registrului Auto Român Sibiu, Cătălin Ioan Oțetea, alături de alți 15 inculpați, au fost trimiși în judecată de procurorii sibieni. Acuzațiile din dosar sunt de luare și dare de mită, complicitate, trafic și cumpărare de influență. Sumele pe care procurorii sibieni au reușit să le probeze ca fiind date și luate drept mită sunt de aproximativ 15.000 de euro.

Alături de tânărul fost director al RAR Sibiu, procurorii au mai trimis în judecată și trei ingineri RAR (dintre care unul de la Vâlcea), un agent de poliție din județul Mureș și complicii acestora.

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, la data de 12.05.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 16 inculpaţi, din care 13 sub control judiciar, pentru săvârşirea unui număr total de 138 de fapte de corupţie şi complicitate la corupţie (luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă).

În fapt, aceste infracţiuni au fost săvârşite de un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş, 4 funcţionari publici din cadrul R.A.R. Sibiu (printre care şi şeful reprezentanţei), 1 funcţionar public din cadrul R.A.R. Vâlcea şi persoane civile ce acţionau în calitate de complici ai acestora (în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării).

Dosarul a avut un caracter complex, care s-a manifestat prin numărul mare al persoanelor cercetate, modurile de operare folosite de acestea şi măsurile de precauţie luate de inculpaţi (ex.: folosirea unor complici, utilizarea unor coduri sau parole pe care le schimbau periodic) pentru a asigura conspirativitatea săvârşirii faptelor şi îngreunarea tragerii la răspundere penală.

Săvârşirea faptelor de către inculpaţi a condus la acordarea calificativului „bun tehnic” cu ocazia efectuării inspecţiei tehnice, în mod discreţionar, unor vehicule necorespunzătoare tehnic şi a avut drept consecinţă punerea în circulaţie a unor vehicule periculoase pentru traficul rutier, existând astfel premisele producerii unor evenimente rutiere grave, de cele mai multe ori soldate cu victime omeneşti.

De asemenea, s-a reţinut că unele persoane cercetate au susţinut în mod nereal că ar avea influenţă asupra angajaţilor Instituţiei Prefectului Judeţului Sibiu – S.P.C.R.P.C.Î.V. şi că, în schimbul unor sume de bani, ar facilita obţinerea certificatelor de înmatriculare a unor vehicule sau a permiselor de conducere.

Cu ocazia cercetărilor, procurorul de caz a dispus măsura asiguratorie a sechestrului supra sumelor totale de 34.240 lei şi 7.795 Euro.

Reamintim faptul că, la data de 11.09.2019, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Anchete, serviciile judeţene Alba, Arad, Argeş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu, Vâlcea, Timiş şi I.P.J. Sibiu – SICE, cu sprijinul S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R. şi a mai multor structuri subordonate, a I.J.J. Mureş şi Vâlcea au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare şi au pus în executare un nr. de 20 de mandate de aducere pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea şi Mureş.
De asemenea, în acest dosar au acordat sprijin şi lucrători din cadrul Serviciului Transcrieri Operative, Serviciului Special şi Serviciului Analiza Informaţiilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, precum şi lucrători din cadrul I.G.P.R. – Direcţiei Operaţiuni Speciale, prin structurile subordonate: Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia, Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu şi Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments