Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc anunță că a convenit cu primarul Soós Zoltán să recomande eschiderea restaurantelor (în interior) locale la o capacitate de 30%.
Motivația este că, „odată cu venirea frigului, terasele vor fi închise și nu toate au disponibil serviciul de catering. Credem că, dacă centrele comerciale mari pot funcționa cu anumite reguli, unitățile de catering nu trebuie să închidă complet dacă respectă reglementările epidemiologice în vigoare.”
Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, confirmă propunerea șefului CJ: „M-am consultat pe această temă cu președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și propunem ca interiorul restaurantelor locale și al celorlalte unități de acest gen să funcționeze la 30%”.
Atât Péter Ferenc cât și Soós Zoltán susțin că „este important ca restricțiile locale și măsurile epidemiologice să nu se decidă la București, ci în plan local, în acord cu direcțiile județene de sănătate publică”.
Prefectul județului Mureș spune însă că o asememea măsură ar încălca legea: „Vă asigur că am luat toate măsurile cu gândul la dumneavoastră, la mureșeni. În același timp, deși ne dorim cu toții revenirea la o viață normală, în special prin redeschiderea HoReCa, nu putem lua decizii la nivel local care să încalce legea.”
Mara Togănel afirmă că „Îmi doresc să găsim în continuare forța de a lupta unitar și consecvent împotriva pandemiei, inclusiv alături de Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean, precum și celelalte instituții implicate. Cu toții trebuie să avem o singură direcție.”
Prefectul de Mureș confirmă că „În această săptămână, înregistrăm o scădere a ratei de incidență a cazurilor pozitive de coronavirus atât la nivelul județului Mureș, cât și în municipiul Târgu Mureș. Este o veste care ne bucură, însă, deocamdată, nu ne permitem să lăsăm garda jos nici măcar o clipă.”