www.mures.ro

vineri, februarie 26, 2021
No menu items!
Acasă Politica Primarul Soós Zoltán a greșit

Primarul Soós Zoltán a greșit

Pe grupurile de socializare din Târgu Mureș circulă, de luni dimineață, un fragment dintr-o emisiune la care a participat primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

Fragment care, în limbajul specific mass media, se traduce prin decupaj.

Unul pe care pare mulți abia așteptau să îl identifice, pentru a-l lansa în spațiul public. Ceea ce au și făcut, chiar în primele ore după difuzarea în premieră a emisiunii.

Este prima greșeală evidentă a lui Soós Zoltán, pe care îi va fi greu s-o explice, prin invocarea unor motive ca traducere inexactă sau semantică diferită între limbile română și maghiară.

Primarul Soós Zoltán a greșit.

Pentru că este inacceptabil ca în discursul de edil să aduci, fie și tangențial în discuție, termeni precum “colț” oferit uneia dintre comunități sau culturi diferite în percepția generală a unor evenimente, precum sunt sărbătorile de iarnă.

La fel cum nu este normal să vorbești despre comunitatea rromă, printr-o aserțiune ironică.

Primarul municipiului a greșit, pentru că, în mod sigur, românii, maghiarii sau rromii nu percep diferit Crăciunul, în funcție de culoare.

Cel mai cunoscut brad din lume, cel din Time Square din New York este văzut și aplaudat de sute de etnii.

Soós Zoltán a mai greșit și pentru că a oferit muniție, mult prea repede de la începutul mandatului, celor care au avut răbdarea și interesul de a traduce acest material video. Sunt cei care așteptau.

Ei și-au atins scopul, iar grupurile de socializare din Târgu Mureș abundă în frustrările românilor și justificările maghiarilor.

Albastru sau verde?

O întrebare inutilă, plasată fără sens, pe care românii și maghiarii se bat acum în răspunsuri.

Primarul Soós Zoltán a greșit.

Vă lăsăm să judecați singuri, după ce vedeți imaginile de mai jos:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Amenzi mari în Mureș pentru nepurtarea măștilor

În ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ Mureș, au fost verificate peste 140 de societăți comerciale, peste 155...

O fetiță de 6 ani A AJUNS CU ELICOPTERUL SMURD LA TÂRGU MUREȘ, după ce a căzut din telescaun, la Sinaia

Un copil de 6 ani a căzut vineri din telescaun la Sinaia, la faţa locului fiind chemat un elicopter SMURD, pentru a-l transporta la...

Ursul de pe str Negoiului, în discuția dintre prefect și primarul Târgu Mureșului

Prefectul de Mureș Mara Togănel și primarul Târgu Mureșului, Soós Zoltán au discutat despre apariția repetată a unui urs în zona străzilor Negoiului și...

Kelemen Hunor promite 10 milioane de lei pentru Aeroportul Transilvania

Comisiile parlamentare dezbat în aceste zile proiectul bugetului pentru 2021. La elaborarea proiectului, UDMR a avut două priorități: pe de o parte se dorește sprijinirea...

Recent Comments