www.mures.ro

miercuri, mai 5, 2021
No menu items!
Acasă Politica Primarul Soós Zoltán a greșit

Primarul Soós Zoltán a greșit

Pe grupurile de socializare din Târgu Mureș circulă, de luni dimineață, un fragment dintr-o emisiune la care a participat primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

Fragment care, în limbajul specific mass media, se traduce prin decupaj.

Unul pe care pare mulți abia așteptau să îl identifice, pentru a-l lansa în spațiul public. Ceea ce au și făcut, chiar în primele ore după difuzarea în premieră a emisiunii.

Este prima greșeală evidentă a lui Soós Zoltán, pe care îi va fi greu s-o explice, prin invocarea unor motive ca traducere inexactă sau semantică diferită între limbile română și maghiară.

Primarul Soós Zoltán a greșit.

Pentru că este inacceptabil ca în discursul de edil să aduci, fie și tangențial în discuție, termeni precum “colț” oferit uneia dintre comunități sau culturi diferite în percepția generală a unor evenimente, precum sunt sărbătorile de iarnă.

La fel cum nu este normal să vorbești despre comunitatea rromă, printr-o aserțiune ironică.

Primarul municipiului a greșit, pentru că, în mod sigur, românii, maghiarii sau rromii nu percep diferit Crăciunul, în funcție de culoare.

Cel mai cunoscut brad din lume, cel din Time Square din New York este văzut și aplaudat de sute de etnii.

Soós Zoltán a mai greșit și pentru că a oferit muniție, mult prea repede de la începutul mandatului, celor care au avut răbdarea și interesul de a traduce acest material video. Sunt cei care așteptau.

Ei și-au atins scopul, iar grupurile de socializare din Târgu Mureș abundă în frustrările românilor și justificările maghiarilor.

Albastru sau verde?

O întrebare inutilă, plasată fără sens, pe care românii și maghiarii se bat acum în răspunsuri.

Primarul Soós Zoltán a greșit.

Vă lăsăm să judecați singuri, după ce vedeți imaginile de mai jos:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un motociclist din Târgu Mureș a murit între Cluj și Oradea

Un bărbat de 46 de ani din Târgu Mureş şi-a pierdut azi viaţa într-un grav accident petrecut pe şoseaua ce leagă Clujul de Oradea. „Din...

30 DE ZILE AREST, în dosarul tragediei în care un copil și-a împușcat fratele

În continuarea cercetărilor, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a bărbatului de 49 de ani, din Târgu Mureș, deținătorul...

Conducerea Spitalului din Târgu Mureș rămâne fără încă un om

A mai plecat un membru din echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Directorul de îngrijiri medicale, Angela Moldovan, a anunțat...

A FOST ARESTAT deținătorul armei care l-a omorât pe copilul de 5 ani

În baza probatoriului administrat, în 4 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de...

Recent Comments