www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă Politica Scrisoarea deschisă către Zoltan Soós

Scrisoarea deschisă către Zoltan Soós

Vă veți întreba în ce calitatea vă transmit un mesaj public. Sunt capul unei familii de sute de ani, care a făcut istorie în aceste ținuturi, iar comunitatea contemporană își amintește mai ușor de mine și de regretatul meu frate, amândoi vârfuri în medicină. Nu voi insista pe biografiile noastre, chiar dacă sute de mii de pacienți ar putea garanta pentru noi și nenumărați specialiști pe care i-am format, pentru că de data asta este vorba de prezent și de viitorul orașului Târgu Mureș.

Vă scriu în calitatea e membru al comunității maghiare din România și de tată al celor trei copii pe care îi am împreună cu Theodora Benedek, contracandidata dumneavoastră. A nu se confunda comunitatea maghiară, cu UDMR, partid cărui i-am propus să vă susțin când, dar m-a refuzat.  Partidul care vă sprijină acum logistic și financiar nu e același lucru cu uniunea maghiară, ci e condus de personaje care au ajuns vremelnic pe niște poziții din care n-au făcut mare lucru pentru minoritatea pe care o reprezintă.

Revin la dumnevoastră, pentru că mi-ați părut un tânăr simpatic, cu dorința de a face ceva, venind dintr-o zonă culturală și cu decența unui bărbat educat. Asta a fost prima impresie, care, din păcate, s-a schimbat când am vazut cum puteți ataca o femeie, respectiv pe mama copiilor mei, cu toate că n-ați ridicat nicio secundă mănușa aruncată de dânsa pentru o dezbatere serioasă privind viitorul orașului. De aceea, să vă dau câteva sugestii, pentru că experiența și vârsta îmi permit, iar eu încă am impresia că aceste atacuri nu sunt alea dumneavoastră, ci ale celor care vă sfătuiesc și care vă plătesc campania.

Prima sugestie e să nu fugiți de o femeie când vă provoacă la o dezbatere, decât în situația în care nu stăpâniți domeniul pentru care vă bateți să-l păstoriți. A doua e să nu mai aruncați cu acuze nefondate, cum că doamna Benedek ar face parte din calnul Florea-Maior, pentru că știți bine că nu este adevărat. Inist să cred că nu e vina dumneavoastră pentru aceste atacuri care seamănă cu campania murdara a lui Claudiu Maior.

Tot ce a propus doamna Benedek a fost să aibă loc o dezbatere decentă, fără insulte, ci una constructivă, care să lămurească electoratul cine e profesionist în administrarea orașului, are viziune și știe de unde și cum să ia resursele pentru ca perla Transilvaniei să nu mai fie ultimul municipiu din Ardeal. Mai mult, ați continuat cu afirmații defăimătoare și ați lansat sondaje (plătite de UDMR și alți susținători) în care ați plasat pe locul doi cel mai rău om pentru comunitatea maghiară, dar și cea română, unul dintre cei care au distrus orașul.  Veți nega poate, dar să știți că am mulți prieteni în comunitatea din care facem parte amândoi, iar așa a ajuns la mine o înregistrare audio prin care mă atacați la modul rușinos. Nu, n-ați putut purta o luptă de idei cu o femeie și nici n-aveți bărbația să-mi spuneți în față sau public ceea ce credeți. Atât timp cât ați fost membru UDMR, că istoria nu se uită așa repete, dumnevoastră ați căpătat din nefericitele obiceiuri ale cotizanților. Dovediți astfel că sunteți într-adevăr membru UDMR sub acoperire, pentru a însela cetățenii din Târgu Mureș cu falsa independență. Și știm bine cum de 20 de ani uniunea a făcut jocurile actualului primar. N-ar fi frumos să public înregistrările în care mă defăimați cu curaj pe la spate, cântând astfel în strună unui politruci ocazionali, care au uitat cine i-a format. Pot să le amintesc printr-o istorie reala a UDMR, chiar dacă n-am foarte mult timp să scriu, ci prefer să salvez pacienții care ajung la mine.

Consider că dumnevoastră ar trebui să vorbiți despre binele comunitații maghiare, dar și românești, nu să mă bârfiți, pentru că amândoi suntem oameni de valoare, iar de asta are nevoie orașul. A fost rușinos, dar vă înțeleg, pentru că nu toți politicenii au coloana și principii. Ba din contra. Mă reîntorc la cariera dumnoastră și la ultimul clip lansat, în care o atacați pe mama copiilor mei. Theodora Benedek provine dintr-o familie extraordinară, iar alături de mine și-a însușit limba maghiară, dar și dragostea față de amabele comunități majoritare din oraș. Aveți opinii și e dreptul dumnevoastră, dar ar fi bine să fie argumentate. Ca muzeograf și șef peste muzeu, puteați să salvați Castelul Teleki, pentru că exista precedente. Nu ați știu sau n-ați vrut. Nu înțeleg exact de de n-ați luat sub aripa dumnevoastră această perlă a Ardealului. În loc să vă vedeți de profesie, ați luat calea politicii și ați ajuns într-un loc delicat, dar vă plângeți când vi se spune adevărul sau aveți opinii diferite.

Ca ultima sugestie, disputele din campania electorală vor rămâne undeva în istorie, dar după viața merge mai departe. Eu pot să vă privesc în ochi, pentru că nu v-am jignit niciodată. Nici în față, nici nu v-am vorbit pe la spate. Dumnevoastră mă veți puteți privi în ochi după toate acuzele nefondate aduse mie și mamei copiiilor mei?

Oricum, am observat că vă scuzați des pentru ce a apărut în spațiul public. Sincer, nu mă interesează cum v-ați făcut casa și nici de unde aveți fonduri. Ați făcut pentru ai dumnevoastră copii și ei trebuie să se bucure, pentru că reprezintă viitorul nostru. N-ați pomenit în scuze de povestea cu Tonitza, care miroase tare a plagiat, mă scuzați. În cei peste 40 de ani de când sunt universitar, am făcut lucrări originale și nici pe mine nu mă puteam copia. Mereu am verificat la sânge, pentru a nu mi se aduce acuzații. Dumnevoastră nu spuneți nimic.

În final, ca membru marcant al comunitații maghiare, vă transmit că nici cultul religios al dumnevoastră nu mă interesează, pentru că fiecare e liber să aleagă, dar eu prefer să votez pe un candidat care face parte din una dintre cele două mari biserici. Oricum, când eram mai tânăr, tatăl meu m-a sfătuit să nu mă cert cu românii și nici cu ungurii, ci să contribuim împreună pentru bunăstarea Ardealului. Și cred cu tărie că Thedora Benedek are toate calitățile. Ea m-a susținut pe mine, iar eu pe ea în orice face bun pentru oraș. Și da, împreună putem reuși să transformăm orașul în ceea ce merită, nu în ceea ce e, dar depinde cu cine vă asociați. Eu aleg oameni care vor binele comunităților din Târgu Mureș.  Oameni care intră în politică să aducă bani, nu să-i ia. Și mama copiilor mei asta a făcut și va face mereu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments