Hotelurile de pe litoralul Turciei se pregătesc să deschidă la începutul lunii iunie. Sezonul începe târziu anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, dar hotelierii speră că va fi prelungit până în decembrie.
Se iau măsuri pentru protejarea clienților. La intrarea în hotel, se ia temperatura cilenților și apoi urmează cazarea. În hoteluri sunt amplasate camere cu termoviziune. Bagajele vor fi dezinfectate la intrare și trimise în camere cu etichete pe ele.
Turiștii nu vor beneficia, ca până acum, de mesele tip bufet. Preparatele vor fi servite direct la mese, de către personal. Deserturile, fructele și salatele vor fi servite pe farfurii de unică folosință.
Cartelele camerelor vor fi dezinfectate cu ajutorul lămpilor cu ultraviolete, iar la recepție vor fi oferite pixuri de unică folosință.
Camerele nu vor fi folosite timp de 24 de ore după eliberare, iar în lifturi va avea voie să intre câte o persoană, cu excepția familiilor.
Telecomenzile de aer condiționat și televizor vor fi și ele dezinfectate, iar textilele spălate la o temperatură de 70 de grade.
Măsuri de distanțare socială vor exista și la piscine și pe plaje, cu 1,5 metri între șezlonguri. Clienții vor primi prosoape de la personal.