www.mures.ro

sâmbătă, mai 21, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New England Journal of Medicine”, cea mai importantă revistă medicală din lume.
Rezultatele unui proiect de cercetare revoluționar, finanțat de Comisia Europeană, care a demonstrat rolul Angio Computer Tomografiei ca alternativă a cateterismului cardiac, au fost publicate săptămâna trecută în prestigioasa revistă New England Journal of Medicine. Printre autorii articolului se numără 5 cardiologi din Târgu Mureș, sub coordonarea prof.univ dr. Theodora Benedek. Aceasta este cea mai numeroasă contribuție a unei echipe din România, ca autori plini, într-o publicație din această revistă.
Revista New England Journal of Medicine (NEJM) este pe locul 1 în clasamentul mondial al revistelor de specialitate medicală, având un factor de impact de 91,2.
Acest moment validează, o dată în plus, valoarea școlii de cardiologie din Târgu Mureș, fondată de prof.univ.dr. Benedek Imre.
Redăm mai jos textul integral al comunicatului de presă transmis de Prof. Dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul UMFST Târgu-Mureș, membru în comitetul director al trialului european și coordonator al tuturor centrelor din Europa de Est, Prof. Benedek fiind unul din principalii autori ai studiului publicat în NEJM:

 

Rezultatele cardiologilor din Târgu Mureș, în cea mai importantă revistă medicală din lume

Prestigioasa revistă New England Journal of Medicine, aflată pe locul 1 în topul internațional al revistelor medicale, a publicat recent rezultatele proiectului de cercetare DISCHARGE, finanțat de Comisia Europeană. Acest proiect a validat Angio Computer Tomografia Cardiacă ca alternativă neinvazivă a cateterismului cardiac, demonstrând că Angio CT oferă informații de calitate egală, dar cu mai puține complicații, comparativ cu coronarografia invazivă.

În cadrul proiectului DISCHARGE, coordonat de Universitatea din Berlin/Spitalul Charité, cercetători din 31 de spitale europene, inclusiv din două centre din România (Centrul Medical CardioMed și Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș), au desfășurat o cercetare comună pentru a demonstra că Angio Computer Tomografia (CT) este la fel de fiabilă ca și coronarografia pentru pacienții cu suspiciune de boală coronariană.

În România, trialul a fost coordonat de către Prof.univ.dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș, membru în comitetului director al trialului european, coordonator al tuturor centrelor din Europa de Est și unul din principalii autori ai studiului publicat în NEJM.

În România, procedurile imagistice din proiect s-au realizat la Centrul Medical CardioMed care, datorită infrastructurii sale de excelență în domeniul imagisticii cardiovasculare, a reușit să includă în proiect peste 300 de pacienți cardiovasculari.

Printre autorii articolului se numără 5 cardiologi din Târgu Mureș, sub coordonarea prof. univ. dr. Theodora Benedek. Aceasta este cea mai numeroasă contribuție înregistrată vreodată de o echipă din România, ca autori plini, într-o publicație din New England Journal of Medicine, revistă cu factor de impact de 91,2, care o plasează pe locul 1 în clasamentul mondial al revistelor de specialitate medicală.

Biroul de presă al Centrului Medical CardioMed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

Recent Comments