Unitatea de Suport Medical COVID-19, de la UMFST Târgu Mureș a fost finanțată cu 16 milioane de lei, deși niciun pacient nu a intrat în spațiile de îngrijire. Din suma totală, peste un million au venit de la Consiliul Județean Mureș și 15 milioane de lei de la Ministerul Sănătății. Informația a fost obținută, în exclusivitate, de Radio Târgu Mureș, de la managerul Spitalului Clinic Județean de urgență Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac.
Banii alocați de Consiliul Județean au avut ca destinație lucrările de compartimentare și instalații ale acestei unități, iar un sfert din sumă era destinată chiriei pe 6 luni pentru stația de oxigen și pentru containere.
Alte 15 milioane de lei au venit de la Ministerul Sănătății, însă o parte din investiții vor ajunge la Spitalul de Urgență, unitatea de suport de la UMFST fiind o extensie a spitalului, a precizat pentru Radio Târgu Mures managerul unității. Dr. Claudiu Puiac:
„Consiliul Județean ne-a dat 1.031.000 de lei. Mai avem o finanțare de aproximativ 15 milioane de lei de la Ministerul Sănătății dar pentru Unitatea de Extensie au fost achiziționate deocamdată 75 de paturi în valoare de 845.000 de lei.
De asemenea, au fost achiziționate monitoare dar care încă nu au fost livrate și au fost demarate proceduri de achiziții publice pentru aparatură medicală care este necesară și mobilier medical pentru COVID însă către acea unitate va fi redirecționat strict necesarul, adică paturile, monitoarele și noptierele.
Claudiu Puiac spune că “momentan, această unitate de la UMFST care este gândită și prevăzută ca unitate de izolare și tratament a pacienților asimptomatici care sunt infectați cu virusul COVID-19 va rămâne în stand-by pentru că momentan nu știu cum va evolua pandemia. Deci, cel puțin până ce nu vom fi siguri că nu va mai exista un al doilea val, până în acel moment nu vom desființa această unitate. N-a fost internat nici un pacient la această unitate”, a declarat pentru RTM Claudiu Puiac.