Contractul de finanțare din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgență Craiova a fost semnat astăzi.
Spitalul va cuprinde un complex de construcții cu 7 nivele, pe o suprafață totală construită de aproximativ 165.296 metri pătrați, va fi dotat cu heliport și cu 1.195 locuri de parcare, va fi construit în Craiova – Ghercești, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni.
Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operație, un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea de sud-vest a țării, cu toate dotările necesare, dar și un centru combinat pentru mamă și copil, cu 100 de paturi pentru adulți și copii, într-o clădire cu intrare separată.
Valoarea totală a investiției este de 2,85 miliarde de lei.
Vă reamintim promisiunile Guvernului PSD condus de Liviu Dragnea, care anunța încă din 2016, construirea a 8 spitale regionale, printre care unul la Târgu Mureș.
PSD a transferat apoi responsabilitatea construirii acestui obiectiv la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public-privat.
Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a aprobat prin ordonanţă de urgenţă modificarea OUG 39/2018, astfel încât sunt eliminate competenţele şi transferate împreună cu proiectele de investiţii la ministerele de resort.
Astfel, proiecte de investiţii cum este și Spitalul Regional Tîrgu Mureş sunt transferate la Ministerul Sănătăţii.
De la preluarea guvernării de către PNL, au fost semnate alte două contracte de finanțare pentru spitalele regionale din Cluj-Napoca și Iași.
„În doar câteva luni, am reușit să deblocăm cel mai amplu proiect din domeniul sănătății, cu finanțare europeană: construirea spitalelor regionale. Am început cu cele trei Spitale Regionale, dar investițiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exercițiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operațional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.