www.mures.ro

sâmbătă, iunie 8, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI 1 MILION DE EURO! Pe ce îi va cheltui Consiliul Județean Mureș,...

1 MILION DE EURO! Pe ce îi va cheltui Consiliul Județean Mureș, în 2020

Consilierii județeni vor adopta, în ședința din 20 februarie, un proiect de hotărâre pentru pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean.

Suma totală pusă la bătaie de Consiliul Județean este de 4.773.000 lei, adică aproximativ 1 milion de euro, care include acțiuni proprii și în parteneriat.

Banii sunt alocați, “având în vedere solicitările înregistrate la Consiliul Județean Mureș pentru organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor acţiuni de interes public judeţean”.

În schimbul acestor sume, asociațiile și fundațiile care primesc banii în cont vor asigura “vizibilitatea Consiliului Judeţean Mureş şi comunicarea publică”

Susţinerea  financiară  a  acţiunilor  cuprinse  în  anexa  nr.1 se  asigură  din bugetul judeţean, de la capitolul 870250 –Alte acțiuni economice.

Printre cei mai fericiți organizatori de evenimente, susținuți financiar în 2020 de Consiliul Județean Mureș sunt cei care au inițiat Festivalul de muzică şi arte „AWAKE” – Gorneşti – 280.000 lei, Festivalul Universității de Vară ”VIBE” din Târgu Mureș – 220.000 lei, Campionatele Europene de Cross Triatlon și Cross Duatlon – 220.000 lei, Festivalul cultural-folcloric pentru familii ”Csicsergö” – 180.000 lei, Program educațional – Educație pentru siguranță 180.000 lei, Festivalul de operă ”Virginia Zeani” – 150.000 lei, Proiect ”Palatul se împotrivește uitării valorilor reale – Visul unei națiuni!” – 130.000 lei, Programul „Dezvoltarea turismului prin promovarea valorilor mureșene” – 100.000 lei.

Conform documentelor oficiale anexate la proiectul de hotărâre, “Activităţile aferente acțiunilor realizate în parteneriat sunt grefate pe posibilitatea conferită de lege autorităţilor publice locale de a coopera sau de a se asocia cu persoane juridice române ori străine, inclusiv cu parteneri din societatea civilă, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni de interes public judeţean.”

Oficialii Consiliului Județean Mureș mai susțin că “prin fiecare din acţiuni, se urmăreşte stimularea accesului la cultură al publicului larg, conştientizarea rolului pe care participarea la actul cultural îl poate reprezentaîn educaţia şi dezvoltarea personală individuală, promovarea unor servicii publice de calitate şi nu în ultimul rând, atragerea unui număr cât mai mare de turişti,creșterea nivelului economic al fiecărei zone implicate, și nu numai,contribuind astfella creşterea notorietăţii şi a prestigiului judeţului Mureş”

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments