sâmbătă, ianuarie 16, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI 1 MILION DE EURO! Pe ce îi va cheltui Consiliul Județean Mureș,...

1 MILION DE EURO! Pe ce îi va cheltui Consiliul Județean Mureș, în 2020

Consilierii județeni vor adopta, în ședința din 20 februarie, un proiect de hotărâre pentru pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean.

Suma totală pusă la bătaie de Consiliul Județean este de 4.773.000 lei, adică aproximativ 1 milion de euro, care include acțiuni proprii și în parteneriat.

Banii sunt alocați, “având în vedere solicitările înregistrate la Consiliul Județean Mureș pentru organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor acţiuni de interes public judeţean”.

În schimbul acestor sume, asociațiile și fundațiile care primesc banii în cont vor asigura “vizibilitatea Consiliului Judeţean Mureş şi comunicarea publică”

Susţinerea  financiară  a  acţiunilor  cuprinse  în  anexa  nr.1 se  asigură  din bugetul judeţean, de la capitolul 870250 –Alte acțiuni economice.

Printre cei mai fericiți organizatori de evenimente, susținuți financiar în 2020 de Consiliul Județean Mureș sunt cei care au inițiat Festivalul de muzică şi arte “AWAKE” – Gorneşti – 280.000 lei, Festivalul Universității de Vară ”VIBE” din Târgu Mureș – 220.000 lei, Campionatele Europene de Cross Triatlon și Cross Duatlon – 220.000 lei, Festivalul cultural-folcloric pentru familii ”Csicsergö” – 180.000 lei, Program educațional – Educație pentru siguranță 180.000 lei, Festivalul de operă ”Virginia Zeani” – 150.000 lei, Proiect ”Palatul se împotrivește uitării valorilor reale – Visul unei națiuni!” – 130.000 lei, Programul “Dezvoltarea turismului prin promovarea valorilor mureșene” – 100.000 lei.

Conform documentelor oficiale anexate la proiectul de hotărâre, “Activităţile aferente acțiunilor realizate în parteneriat sunt grefate pe posibilitatea conferită de lege autorităţilor publice locale de a coopera sau de a se asocia cu persoane juridice române ori străine, inclusiv cu parteneri din societatea civilă, în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni de interes public judeţean.”

Oficialii Consiliului Județean Mureș mai susțin că “prin fiecare din acţiuni, se urmăreşte stimularea accesului la cultură al publicului larg, conştientizarea rolului pe care participarea la actul cultural îl poate reprezentaîn educaţia şi dezvoltarea personală individuală, promovarea unor servicii publice de calitate şi nu în ultimul rând, atragerea unui număr cât mai mare de turişti,creșterea nivelului economic al fiecărei zone implicate, și nu numai,contribuind astfella creşterea notorietăţii şi a prestigiului judeţului Mureş”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

INTERVIU. Profesoara târgumureșeancă Mioara Kozak, laureata Premiului naţional “Mihai Eminescu”

Premiul naţional "Mihai Eminescu", pentru cea mai bună carte de exegeză eminesciană publicată în anul 2020, a fost câştigat de Mioara Kozak, profesor doctor...

FABRICA DE MELCI din Fântânele (Mureș), printre primele din țară

Pe o piață de peste 50 de milioane de euro, una dintre primele patru companii românești producătoare de carne de melc este din județul...

Povestea unui om bun din Târgu Mureș. Mai există speranță!

Voluntarii MagicHELP - Rețeaua Solidarității, au postat zilele trecute, pe mai multe grupuri de socializare din Târgu Mureș, un apel la solidaritate. O familie din...

Altă lecție aplicată de Soos Zoltán si Péter Ferenc politicienilor “români”

Ziua Culturii Naționale nu s-a nimerit în campania electorală. (Ne)potrivirea de calendar s-a văzut și pe paginile de socializare ale majorității covâșitoare a parlamentarilor mureșeni,...

Recent Comments