www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă Uncategorized A fost sau nu inclus Spitalul din Târgu Mureș în “mafia” lui...

A fost sau nu inclus Spitalul din Târgu Mureș în “mafia” lui Voiculescu?

Andrei Baciu, secretat de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, duminică seara, că la solicitarea lui Florin Cîțu va publica toate contractele, plățile și numirile făcute anul acesta de Ministerul Sănătății, pentru a vedea dacă există mafie.

”Vom investiga toate numirile făcute. Vom vedea dacă există dovezi. Oamenii așteaptă de la noi transparență totală. Am solicitat datele de la Ministerul Sănătății și mâine le vom avea. Căutăm dovezi care intră sub definiția mai abstractă a mafiei”, a spus secretarul de stat Andrei Baciu.

Îi sugerăm secretarului de stat Andrei Baciu să investigheze și numirile făcute la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, tocmai pentru a vedea dacă intră “sub definiția mafiei”, sau eventual a DNA (!?)

Ex-ministrul Vlad Voiculescu a demis Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în plină perioadă de derulare a concursului pentru postul de manager.

De ce? Pentru că numai un alt Consiliu de Administrație, croit după chipul și dorințele lui, putea să anuleze concursul anunțat inițial.

Miza? Schimbarea comisiei de concurs, anunțată în fază inițială de vechiul Consiliu de Administrație, în baza legii și a Regulamentului aprobat în 2016 de același de două ori ex-Vlad Voiculescu.

Noul Consiliu de Administrație a constatat că deciziile de numire a comisiei de concurs și de soluționare a contestațiilor nu-și mai pot îndeplini consecințele juridice și pe cale de consecință, toate documentele întocmite pentru organizarea concursului nu mai îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.”

Asta s-a întâmplat din cauza faptului că membri ai vechiului CA făceau parte din comisia de concurs.

Astfel, odată numit un nou Consiliu de Administrație, nu mai era valabilă nici componența nominală a comisiei inițiale de concurs.

A fost un artificiu pus minuțios la cale de Voiculescu, neprihănitul ex-ministru, care anterior a numit-o în funcția de manager interimar al SCJU pe Mariana Cernat, economist la Institutul de Medicină Legală și mai înainte director al Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant Târgu Mureș (IUBCvT).

Povestea nu se termină aici, pentru că noul președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului este Klara Brînzaniuc, fost manager al IUBCvT, adică șefa actualului manager interimar, Mariana Lenuța Cernat.

Conform schimbărilor efectuate de Voiculescu, Klara Brînzaniuc va prezida comisia de concurs la care este foarte posibil să participe fosta sa subalternă de la IUBCvT.

O fi mafie? N-o fi mafie?

Despre asta o fi vorbit “nașul” Voiculescu?

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments