www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI ACUM! Se suspendă activitatea programelor after school din Mureș!

ACUM! Se suspendă activitatea programelor after school din Mureș!

Astăzi a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În urma ședinței a fost adoptată Hotărârea nr. 7, privind aprobarea unor măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu Coronavirus Covid – 19 pe teritoriul județului Mureș.

Principalele prevederi ale hotărârii sunt:

Art. 1  La nivelul judeţului Mureş vor fi puse în aplicare măsurile cuprinse în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă nr. 7 din 11 martie 2020, după cum urmează:

(1) Se recomandă decalarea programului de lucru la entităţile private şi operatorii economici de pe raza judeţului Mureş cu un număr de peste 99 de angajaţi în cazul persoanelor care utilizează transportul public în comun, fie pentru întregul personal, în afara perioadelor de aglomeraţie maximă, fie prin împărţirea personalului care utilizează transportul public în comun în 2-3 grupuri, care să fie programaţi pentru începerea şi terminarea programului în intervalele orare decalate cu o oră/o oră şi jumătate faţă de programul normal, în perioada 12-31 martie 2020 cu posibilitatea de prelungire.

(2) Se recomandă instituirea obligativităţii decalării programului personalului din instituţiile publice cu un număr de peste 99 de angajaţi, care utilizează transportul public în comun, în conformitate cu variantele menţionate mai sus. Măsura se aplică la nivelul judeţului Mureş, începând cu data de 12.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire. În funcţie de natura activităţii desfăşurate, instituţiile publice care nu pot aplica aceste reguli, vor identifica soluţii alternative pentru evitarea utilizării de către angajaţi a transportului public în comun în perioadele de aglomeraţie.

(3) Se vor restricţiona activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi divertisment, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

(4) Se sistează activităţile cu public pentru muzee, până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

(5) Se recomandă suspendarea activităţilor didactice din învăţământul superior până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea prelungirii şi utilizarea unor metode didactice alternative de învăţământ.

(6) La nevoie, structurile poliţiei şi jandarmeriei asigură măsurile de ordine publică şi însoţire necesare, inclusiv fluidizarea circulaţiei rutiere pe traseele de deplasare, cu ocazia transporturilor realizate pentru gestionarea tuturor situaţiilor ce vizează fenomenul Coronavirus.

(7) În caz de necesitate, structurile poliţiei, jandarmeriei şi poliţiei locale desfăşoară măsuri de menţinere a ordinii publice în proximitatea locaţiilor unde sunt plasate persoane în carantină sau se realizează activităţi medicale specifice.

Art. 2 Primarii municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Mureş, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi conducătorii instituţiilor publice vor iniţia demersuri pentru popularizarea, prin orice mijloc de informare a măsurilor dispuse în România pentru protecţia populaţiei, a obligaţiilor şi restricţiilor care trebuie respectate de către persoanele care revin în ţară.

Art. 3 Se suspendă activitatea programelor afterschool, a cluburilor şcolare, a creşelor şi a altor activităţi extraşcolare pe raza judeţului Mureş în perioada în care sunt suspendate cursurile şcolare la nivel naţional.

Art. 4 Instituţiile publice şi autorităţile îşi vor organiza activitatea de relaţii cu publicul pentru evitarea aglomerărilor în spaţiile destinate programului cu publicul,  în săli, la ghişee ori la alte servicii publice comunitare.

Art. 5 De aducerea prezentei Hotărâri la cunoştinţa membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş și altor persoane responsabile răspunde Serviciul de monitorizare a instituţiilor publice şi situaţii de urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Mureş.

info: Cancelaria Prefectului, Instituția Prefectului – Județul Mureș

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments