duminică, ianuarie 17, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI AL TREILEA DECES din județul Mureș al unei persoane care a fost...

AL TREILEA DECES din județul Mureș al unei persoane care a fost infectată cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, decesul unui bărbat de 34 de ani, din județul Mureș, infectat cu coronavirus.

Este vorba de o persoană cunoscută cu Sindrom Pradder Willi, care a fost internată în data de 26.03.2020 pentru febră, tuse, dispnee, în secția de ATI a SCJU Târgu Mureș.

Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, iar în data de 3 aprilie 2020 se confirmă COVID 19. Avea condiții medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară. Data decesului: 27/03/2020.

Este al treilea deces din județul Mureș al unei persoane care a fost infecatată cu COVID19 și al 135-lea deces raportat oficial în România.

***

Sindromul Prader-Willi (SPW) este o boală genetică rară (cu prevalenţa de 1:10.000 – 1:30.000 nou-născuţi), multisistemică, cu mare variabilitate din punct de vedere genetic, clinic şi endocrinologic. Afectează ambele sexe, toate rasele şi reprezintă cea mai frecventă formă de obezitate sindromică.

În 1887, John Langdon Down a descris primul pacient cu sindromul Prader-Willi – o adolescentă cu deficienţe mintale, mică de statură, cu hipogonadism şi obezitate, dar a atribuit aceste simptome obezităţii morbide. SPW a fost descris pentru prima dată de medicii suedezi Andrea Prader, Alexis Labhart şi Heinrich Willi în 1956, pe baza caracteristicilor clinice prezente la nouă copii examinaţi. Caracteristicile comune definite în raportul iniţial au inclus mâini şi picioare mici, creştere şi structură constituţională anormală (statură mică şi obezitate cu debut în copilărie), hipotonie la naştere, foame nesăţioasă, obezitate extremă şi handicap intelectual.

 

Sursa: viata-medicala.ro

1 COMENTARIU

  1. “SPW a fost descris pentru prima dată de medicii suedezi Andrea Prader, Alexis Labhart şi Heinrich Willi în 1956”

    elvetieni, nu suedezi. Swiss = elvetian, swedish = suedez. daca sunteti jurnalisti v-as ruga sa fiti mai atenti la traduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

INTERVIU. Profesoara târgumureșeancă Mioara Kozak, laureata Premiului naţional “Mihai Eminescu”

Premiul naţional "Mihai Eminescu", pentru cea mai bună carte de exegeză eminesciană publicată în anul 2020, a fost câştigat de Mioara Kozak, profesor doctor...

FABRICA DE MELCI din Fântânele (Mureș), printre primele din țară

Pe o piață de peste 50 de milioane de euro, una dintre primele patru companii românești producătoare de carne de melc este din județul...

Povestea unui om bun din Târgu Mureș. Mai există speranță!

Voluntarii MagicHELP - Rețeaua Solidarității, au postat zilele trecute, pe mai multe grupuri de socializare din Târgu Mureș, un apel la solidaritate. O familie din...

Altă lecție aplicată de Soos Zoltán si Péter Ferenc politicienilor “români”

Ziua Culturii Naționale nu s-a nimerit în campania electorală. (Ne)potrivirea de calendar s-a văzut și pe paginile de socializare ale majorității covâșitoare a parlamentarilor mureșeni,...

Recent Comments