luni, octombrie 26, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI AL TREILEA DECES din județul Mureș al unei persoane care a fost...

AL TREILEA DECES din județul Mureș al unei persoane care a fost infectată cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, decesul unui bărbat de 34 de ani, din județul Mureș, infectat cu coronavirus.

Este vorba de o persoană cunoscută cu Sindrom Pradder Willi, care a fost internată în data de 26.03.2020 pentru febră, tuse, dispnee, în secția de ATI a SCJU Târgu Mureș.

Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, iar în data de 3 aprilie 2020 se confirmă COVID 19. Avea condiții medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară. Data decesului: 27/03/2020.

Este al treilea deces din județul Mureș al unei persoane care a fost infecatată cu COVID19 și al 135-lea deces raportat oficial în România.

***

Sindromul Prader-Willi (SPW) este o boală genetică rară (cu prevalenţa de 1:10.000 – 1:30.000 nou-născuţi), multisistemică, cu mare variabilitate din punct de vedere genetic, clinic şi endocrinologic. Afectează ambele sexe, toate rasele şi reprezintă cea mai frecventă formă de obezitate sindromică.

În 1887, John Langdon Down a descris primul pacient cu sindromul Prader-Willi – o adolescentă cu deficienţe mintale, mică de statură, cu hipogonadism şi obezitate, dar a atribuit aceste simptome obezităţii morbide. SPW a fost descris pentru prima dată de medicii suedezi Andrea Prader, Alexis Labhart şi Heinrich Willi în 1956, pe baza caracteristicilor clinice prezente la nouă copii examinaţi. Caracteristicile comune definite în raportul iniţial au inclus mâini şi picioare mici, creştere şi structură constituţională anormală (statură mică şi obezitate cu debut în copilărie), hipotonie la naştere, foame nesăţioasă, obezitate extremă şi handicap intelectual.

 

Sursa: viata-medicala.ro

1 COMENTARIU

  1. “SPW a fost descris pentru prima dată de medicii suedezi Andrea Prader, Alexis Labhart şi Heinrich Willi în 1956”

    elvetieni, nu suedezi. Swiss = elvetian, swedish = suedez. daca sunteti jurnalisti v-as ruga sa fiti mai atenti la traduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

A FOST ARESTAT! Un reghinean, căutat de autoritățile din Statele Unite

Polițiștii din Mureș au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii,...

DOSAR PENAL: Două mașini au fost incendiate în Acățari!

Mai mulți locuitori din Acățari ne-au semnalat un caz ciudat, petrecut zilele trecute pe raza comunei. Două autoturisme au luat foc, iar la fața locului...

În prezența prefectului de Mureș, primarii din Sighișoara și Luduș și-au intrat în drepturi

În cursul zilei de sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş, a avut loc şedinţa festivă de constituire a...

VEZI pe ce loc este județul Mureș în topul național al infectărilor cumulate la 1.000 de locuitori

Conform datelor din ultimele 24 de ore, publicate sâmbătă la prânz, județul Mureș rămâne pe poziția 7 în clasamentul național al coeficientului infectărilor cumulate...

Recent Comments