marți, august 11, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI AL TREILEA DECES din județul Mureș al unei persoane care a fost...

AL TREILEA DECES din județul Mureș al unei persoane care a fost infectată cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, decesul unui bărbat de 34 de ani, din județul Mureș, infectat cu coronavirus.

Este vorba de o persoană cunoscută cu Sindrom Pradder Willi, care a fost internată în data de 26.03.2020 pentru febră, tuse, dispnee, în secția de ATI a SCJU Târgu Mureș.

Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, iar în data de 3 aprilie 2020 se confirmă COVID 19. Avea condiții medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculara, boală pulmonară. Data decesului: 27/03/2020.

Este al treilea deces din județul Mureș al unei persoane care a fost infecatată cu COVID19 și al 135-lea deces raportat oficial în România.

***

Sindromul Prader-Willi (SPW) este o boală genetică rară (cu prevalenţa de 1:10.000 – 1:30.000 nou-născuţi), multisistemică, cu mare variabilitate din punct de vedere genetic, clinic şi endocrinologic. Afectează ambele sexe, toate rasele şi reprezintă cea mai frecventă formă de obezitate sindromică.

În 1887, John Langdon Down a descris primul pacient cu sindromul Prader-Willi – o adolescentă cu deficienţe mintale, mică de statură, cu hipogonadism şi obezitate, dar a atribuit aceste simptome obezităţii morbide. SPW a fost descris pentru prima dată de medicii suedezi Andrea Prader, Alexis Labhart şi Heinrich Willi în 1956, pe baza caracteristicilor clinice prezente la nouă copii examinaţi. Caracteristicile comune definite în raportul iniţial au inclus mâini şi picioare mici, creştere şi structură constituţională anormală (statură mică şi obezitate cu debut în copilărie), hipotonie la naştere, foame nesăţioasă, obezitate extremă şi handicap intelectual.

 

Sursa: viata-medicala.ro

1 COMENTARIU

  1. “SPW a fost descris pentru prima dată de medicii suedezi Andrea Prader, Alexis Labhart şi Heinrich Willi în 1956”

    elvetieni, nu suedezi. Swiss = elvetian, swedish = suedez. daca sunteti jurnalisti v-as ruga sa fiti mai atenti la traduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Județul Mureș pe locul 16!

Județul Mureș este pe locul 16 din 42, la numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Ne aflăm la...

62.547 de persoane infectate cu SARS-COV-2

De la începutul pandemiei și până astăzi, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...

Acțiuni dure ale Instituției Prefectului în vederea respectării regulilor!

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Mureș În...

Operațiunea ”calul”!

Duminică 09 august, în jurul orei 20:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea unui cal căzut într-un canal în municipiul Târnăveni,...

Recent Comments