www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă Oameni care schimba ALEXANDRA MUSGOCIU, târgumureșeanca de NOTA 10, în inima Americii

ALEXANDRA MUSGOCIU, târgumureșeanca de NOTA 10, în inima Americii

Târgumureșeanca Alexandra Musgociu este unul dintre tinerii care au ales să studieze în străinătate, dar ea a reușit să fie printre cei mai buni.

În septembrie, Alexandra va ajunge în Spania, unde a fost deja admisă la EAE School of Business din Barcelona. Asta după ce, cu doar câteva zile în urmă, a absolvit cu summa cum laude Wagner College, din New York.

Nu sunt, însă, singurele programe de studii pe care le-a urmat în străinătate.

În primăvara lui 2020, a absolvit, în Spania, IES Study Abroad Program – Programul de arte liberale și business din Barcelona. Dar prima experiență a Alexandrei în instituții prestigioase de învățământ din lume a fost în Elveția, la International School of Basel.

Alexandra Musgociu nu uită însă că, în 2017, a absolvit Colegiul Național “Unirea”, din Târgu Mureș.

Printre altele, târgumureșeanca a urmat cursuri de informatică, marketing, micro și macro economie, comportamentul consumatorului, statistică în afaceri, management, finanțe, publicitate, public speaking, antreprenoriat.


Este utilizator experimentat Microsoft, după ce a obținut “
Baccalaureate Informatics Competence” (Competențe în Informatică, în cadrul examenului de Bacaluareat – nivel avansat) și a fost speaker invitat la evenimentul “Women’s History Month and Women’s Professional Network”.

A fost președinte al sororității “Alpha Sigma Alpha”, divizia Zeta Theta și a Clubului de Studenți Internaționali, unde a inițiat programul de mentorat pentru aceștia. De asemenea, a fost vicepreședinte al “Panhellenic Council” (“Consiliul sororităților și fraternităților din Campus”) și membru în Women’s Professional Network”, unde a participat la numeroase evenimente de rețea profesională și “Management & Marketing Club”.

Alexandra Musgociu a avut deja și primele experiențe profesionale și a lucrat, printre altele, la NEPI Rockcastle, unde s-a ocupat de marketing și PR.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru mures.ro, Alexandra Musgociu ne spune care a fost “cheia” acestei performanțe, dar ne explică și diferențele dintre sistemul american și românesc de învățământ. Citiți în interviul cu Alexandra și ce-i lipsește din Târgu Mureș, atunci când este în Statele Unite.

Reporter: Care este profilul pe care l-ai absolvit la Wagner College din New York?

Alexandra Musgociu: Sunt licențiată̆ în Administrarea Afacerilor, cu profil principal în Marketing și profil secundar în Economie.

“M-am străduit să creez o imagine pozitivă despre țara mea”

Reporter: Cum ai reușit să obții distincția academică summa cum laude? Este, practic, apogeul pregătirii universitare pentru un student.

Alexandra Musgociu: Consider că am reușit să obțin aceste rezultate pe parcursul celor 4 ani de facultate prin multă muncă, perseverență și dăruire. Fiind student internațional, m-am străduit să îmi depășesc propriile limite, să mă ridic la standardele impuse de facultate și, în același timp, să creez o imagine pozitivă despre țara mea și sistemul educațional care mi-a clădit bazele.

“Am fost răsplătită cu o bursă academică, în valoare de $100,000”

Reporter: Cum ai descrie, în câteva cuvinte, experiența ta universitară în Statele Unite?

Alexandra Musgociu: E greu să rezum toată experiența în doar câteva cuvinte. Această facultate și în special New York-ul mi-au oferit mai mult decât am crezut vreodată că voi experimenta, atât pe plan academic cât și pe plan personal. Începând de la a fi prima preș̦edinta internațională a unei sororități, Alpha Sigma Alpha, până la a înființa un program de mentorat pentru studenții internaționali, respectiv International Connections Club, această oportunitate a fructificat potențialul meu la maxim. Adaptarea la o schimbare atât de majoră, de la Târgu Mureș la New York, m-a făcut să ies în multe situații din zona de confort și să îmi iau viața în propriile mâini.

În primul rând, am ales să fac parte din această experiență pentru că am simțit că eforturile mele sunt apreciate, fiind răsplătită cu o bursă academică în valoare de $100,000.

“Aproape tot ce este învățat în teorie este și pus în practică”

Reporter: Care este diferența majoră dintre sistemul românesc și cel american de învățământ?

Alexandra Musgociu: Sunt multe diferențe care îmi vin în minte acum, însă diferența majoră este că aproape tot ce este învățat în teorie este și pus în practică. De exemplu, în timpul semestrului, mergeam periodic la companii și corporații multinaționale situate în Manhattan și ni se explica la fața locului, cu situații reale și concrete lucruri învățate în teorie la facultate: structura organizațională a unui departament, simulări de interviu, atitudine și ținuta vestimentară la locul de muncă și așa mai departe. Țin să menționez că profesorii universitari sunt foarte apropiați de studenți și îi stimulează și îndrumă în mod constant să ajungă la rezultatele dorite.

“Îmi doresc o carieră într-o multinațională sau chiar inițierea unei afaceri proprii”

Reporter: Ce intenționezi să faci mai departe, din punct de vedere profesional?

Alexandra Musgociu: Următorul pas este să îmi continui studiile superioare cu un master în administrarea internațională a afacerilor – Master în Internațional Business. În acest sens, am aplicat și am fost admisă la o universitate de business recunoscută pe plan internațional, în Barcelona – EAE Business School, începând din toamna acestui an. Până atunci, îmi voi pune în aplicare cunoștințele dobândite într-un proiect imobiliar local de anvergură. După terminarea masterului, intenționez o carieră într-o multinațională sau chiar inițierea unei afaceri proprii.


“În Târgu Mureș mă simt în siguranță și protejată”

Reporter: Există ceva din Târgu Mureș, în afara familiei tale, de care ți-e dor când ești în Statele Unite?

Alexandra Musgociu: Recunosc că mă regăsesc foarte bine în viața newyorkeză, unde m-am adaptat cu ușurintă, însă acasă, în Târgu Mureș, mă simt în siguranță și protejată, iar mâncarea de la mama de acasă este greu de egalat de orice altă bucătărie.

1 COMENTARIU

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments