www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI Alin Popoviciu: Nu este normal ca parlamentarii să aibă gratuitate și studenții...

Alin Popoviciu: Nu este normal ca parlamentarii să aibă gratuitate și studenții nu

Conform bugetului de stat pe anul 2021, studenţii în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri şi naval.

Este astfel eliminată gratuitatea la transportul pe calea ferată. Astfel, studenţii nemulţumiţi de decizia luată de Guvern, au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta şi pentru a-şi cere drepturile.

La protestele de la București a participat și Alin Popoviciu, studentul mureșean cunoscut pentru disputele cu Viorica Dăncilă și alți demnitari PSD.

Alin Popoviciu a transmis că “Așa cum am protestat ani la rând împotriva PSDului, o fac și acum împotriva actualei coaliții de guvernare, când simt că drepturile și interesele studenților sunt lezate!

Cu toate că a fost -1 grad în capitală și ninsoare, am ales să ne trezim cu noaptea în cap, la 4:30 dimineața și să participăm la protestul de la București împotriva anulării gratuității la transportul cu trenul pentru studenți.

Facem asta pentru că NU este normal ca deputații și senatorii să aibă gratuitate la transportul cu trenul, iar studenții nu. Fie că vă place sau nu, realitatea este că studenții pot fi considerați o categorie socială defavorizată și trebuie stimulați.

Aș fi fost total de acord cu propunerea lui Ludovic Orban de a se asigura transportul gratuit de la domiciliu la locul în care studiază studentul, iar pentru celelalte călătorii să se acorde reducere de 50%. Chiar cred că ar fi fost o măsură de bun simț, complet justificată.

Cu toate astea, deși au spus așa, la doar câteva ore după, în proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 gratuitatea studenților este ELIMINATĂ, fiind înlocuită cu o reducere de 50% pentru studenții până la 26 de ani.

Consider acest gest o batjocură la adresa noastră, a tinerilor din România. S-a explicat de atâtea ori câte beneficii aduce această măsură, dar se pare că degeaba.

Nu ne dăm bătuți, indiferent de cine este la guvernare!”, a mai spus Alin Popoviciu.

Un sondaj online, la care au participat 22.000 de studenţi, arată că 83% dintre ei merg cu trenul, transmit reprezentanţii UNSR.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments