www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Anchetă epidemiologică la UPU SMURD Târgu Mureș: 48 de cadre medicale, ÎN...

Anchetă epidemiologică la UPU SMURD Târgu Mureș: 48 de cadre medicale, ÎN IZOLARE!

De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 24.04.2020, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş 33 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, urmare a anchetei epidemiologice efectuate în cadrul UPU SMURD şi pentru siguranţa personalului medical, 48 membri ai personalului medical au intrat în izolare la domiciliu începând cu data de 22.04.2020, informează Biroul de Presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Vă reamintim că Direcția de Sănătate Publică Mureș a anunțat vineri că, dintre cele 55 cadre medicale infectate în județul Mureș, 33 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Dintre aceştia 20 sunt de la UPU SMURD şi 13 de pe alte secţii.

Dintre cele 128 de cazuri de personal medical care erau în autoizolare din data de 06.04.2020, 96 de persoane au ieşit deja din autoizolare în intervalul 19-22.04.2020 şi şi-au reluat activitatea. De asemenea, celelalte 32 de persoane vor ieşi din autoizolare mâine, 25.04.2020, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să-şi reia activitatea.

În acest moment, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pe aripa COVID, sunt internaţi 10 pacienţi, dintre care 8 suspecţi şi 2 confirmaţi cu coronavirus.

Menţionăm, de asemenea, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş are capacitatea de a furniza servicii medicale de urgență, atât pentru persoanele infectate COVID-19, cât și pentru cele neinfectate, cazuri care nu pot fi amânate mai mult de 30 de zile.

În acest moment, starea de sănătate atât a personalul medical aflat în auto-izolare, cât şi a personalului medical confirmat pozitiv şi internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, este una bună.

Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, NU fac obiectul testarii. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la  ultimul contact.

Statistică personal SCJU Târgu Mureș la data de 24.04.2020:

  • Total personal medical – 3952
  • Cazuri confirmate personal medical COVID-19 – 33;
  • Cazuri autoizolare personal medical – 80 din care 32 vor ieşi din autoizolare mâine, 25.04.2020;
  • Decese personal medical confirmate COVID-19 – 0.
- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments