www.mures.ro

joi, iulie 6, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Aplicații pentru telefon care știu dacă ați intrat în contact cu un...

Aplicații pentru telefon care știu dacă ați intrat în contact cu un bolnav COVID-19

Aplicația Smittestopp, pentru telefoanele mobile, permite strângerea datelor de mişcare ale populaţiei şi pentru notificarea persoanelor care un intrat în contact cu un bolnav COVID-19.

Lansată în urmă cu 10 zile în Norvegia, aplicația a fost deja descărcată de peste 1,4 milioane de ori, scrie publicația Forbes.

Dacă persoana care are aplicaţia activă pe telefon este testată pozitiv de COVID-19, Smittestopp poate identifica alți utilizatori cu care aceasta a fost în contact strâns înainte de a se îmbolnăvi.

Funcția de localizare a telefonului și Bluetooth detectează utilizatorii care au stat în apropierea bolnavului, iar aceştia vor primi un sms cu sfaturi despre ceea ce ar trebui să facă.

Pe perioada funcţionării acestei aplicații, datele din ultimele 30 de zile sunt înregistrate constant, iar datele mai vechi de o lună sunt șterse. Utilizatorii pot şterge oricând informaţiile personale şi pot, de asemenea, să dezactiveze funcţiile de înregistrare. Ei au dreptul să acceseze mereu datele lor care au fost stocate de Institutul Norvegian de Sănătate Publică.

Și Ministerul Sănătății din Israel a lansat  o aplicație pentru telefonul mobil, care avertizează atunci când cineva se apropie de o persoană contaminată cu COVID-19.

„Această aplicaţie va prelua datele de localizare şi le va compara cu locuri prin care au trecut persoane contaminate cu noul virus”, se arată în instrucţiunile programului.

Totodată, în instrucțiuni se arată că utilizatorul va primi o notificare în cazul în care acesta ajunge în locuri prin care a trecut vreo persoană afectată de această boală.

Sistemul Maguen conţine date de localizare a celor infectaţi şi a persoanelor care au intrat în contact cu ei, o informaţie ce cuprinde inclusiv deplasările lor cu două săptămâni înainte de punerea diagnosticului.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments