www.mures.ro

joi, iulie 29, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI ATAC DUR al lui Ciprian Dobre. Soós Zoltán ÎȘI CERE SCUZE

ATAC DUR al lui Ciprian Dobre. Soós Zoltán ÎȘI CERE SCUZE

Pe grupurile de socializare din Târgu Mureș circulă, de luni dimineață, un fragment dintr-o emisiune la care a participat primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.
Intervenția primarului la un talk-show televizat a stârnit mii de comentarii în spațiul public, după ce, referindu-se la criticile aduse iluminatului de sărbători, Soós Zoltán a spus că “știm că la comunitatea românească îi place culoarea albastră. La anul vom face un colț unde să fie și lumini albastre.”
Legat de felul în care a arătat Centrul Târgu Mureșului în perioada sărbătorilor, Soós a amintit: “comunitatea maghiară a fost mult mai mulțumită, comunitatea românească, mult mai puțin. Problema nu este că românii au gusturi proaste, ci că au gusturi diferite. La anul va trebui să luăm în calcul ca o parte a iluminatului sau un colț din centru să fie de altă natură, mai pe gustul românilor. Este evident că există diferențe culturale, asta ar trebui să fie particularitatea orașului. Și mie mi-a plăcut iluminatul, am zis că este simplu, nobil, elegant. Transparent, nu supraîncărcat, umplut, kitschos (…) Știm că la comunitatea românească îi place culoarea albastră, este o particilauriate. La anul vom face un colț unde să fie și lumini albastre. Nu este nicio problemă, să ne simțim acasă.. (…) Ar fi interesant dacă am ruga și comunitatea rromă să facă ei o împodobire de Crăciun. Aș fi curios cum ar fi”.
Printre numeroasele reacții din spațiul public au fost și luări de poziție ale politicienilor.

Astfel, Ciprian Dobre a transmis un mesaj dur către edilul Târgu Mureșului: “Zoli, domnule primar, de ce ne vrei în colțul nostru “albastru”? Nu-mi place când sunt trimis la colț. Din păcate, ne-ai dezamăgit pe noi, târgumureșenii. De ieri, de fapt, nu mai câștigi nimic în următorii trei ani și jumătate de mandat. De acum, ai început să pierzi. Pentru tine, Zoli, domnule primar, mai există o singură șansă: să-ți ceri scuze! Acum!”
Ciprian Dobre se întreabă dacă “acestea sunt, oare, valorile “nobile” care pot segrega Târgu Mureșul? Îți promitem că nu vom sta în colțul nostru “albastru”. PS: Vorbesc serios! Ne-ai jignit. Așteptăm să-ți ceri scuze!”

La scurt timp, a venit și mesajul primarului Soós Zoltán, exact în această notă:
“Am avut o exprimare nefericită, în cadrul unui interviu care a suscitat o mulțime de comentarii în spațiul public. Îmi cer scuze și mă folosesc de acest prilej, pentru a vă reasigura că respectul pentru multiculturalism și respectul pentru fiecare cetățean al Târgu Mureșului, indiferent de etnie sunt valori de bază ale mele ca și simplu cetățean, dar și asumate ca primar. Noua viziune  a noii administrații pe care o reperezint înseamnă și puterea de a recunoaște greșelile. Am promis că în Târgu Mureș nu vor mai fi cetățeni de rangul 2. Vă chem, așadar, alături de mine pentru a reconstrui împreună, încrederea”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

De azi, E LEGE! 60 de milioane de lei, pentru Centrul de Arși din Târgu Mureș

Guvernul a adoptat, miercuri, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui centru de arși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş. Potrivit actului...

O mureșeancă de 21 de ani a murit într-un accident groaznic, petrecut luni seara

În această seară, pe DJ 151D, între localitățile Ilieni și Nicolești, a avut loc un accident rutier, între un autocamion și un autoturism. În urma...

El este tânărul mureșean OMORÂT DE URS vineri seara

Mihai Cadar, mureșeanul de 26 de ani, a fost găsit mort la o distanţă relativ mică de locul unde ursul a atacat vineri seara,...

Recent Comments