www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Autostrada Transilvania. Poziția deputatului de Mureș Adrian Giurgiu (USRPLUS)

Autostrada Transilvania. Poziția deputatului de Mureș Adrian Giurgiu (USRPLUS)

Adrian Giurgiu, deputatul de Mureș al Alianței USRPLUS consideră că “Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut ce era normal!

Salut decizia de reziliere a contractului pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada A3, unde progresul lucrărilor a fost de numai 1%, în ultimele 5 luni.

Era nevoie de această măsură, unde constructorul este în insolvență, cu datorii imense către subcontractori.

Este un exemplu tipic de acceptare a unei oferte subevaluate, care a dus la imposibilitatea finalizării acestui proiect.

Urmează o altă licitație, care trebuie să fie legală și derulată în termeni realiști”, a precizat deputatul Adrian Giurgiu.

Vă reamintim că lucrările pe sectorul Chețani și Câmpia Turzii al A3 au început în 2016 și au fost realizate în proporție de 40%.

„Istoria acestei licitații, derulate în 2015, este și o lecție despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor. În acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Cătălin Drulă a dezvăluit faptul că decizia rezilierii contractului a fost luată în condițiile în care constructorul a ajuns în insolvență.

„Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, dar a sosit momentul în care trebuie să spunem „Destul!”. Este soluția pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune niște proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent”, a mai spus Drulă.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments