www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI AVEREA URIAȘĂ A LUI POMOHACI, pentru care nu și-a plătit dările la...

AVEREA URIAȘĂ A LUI POMOHACI, pentru care nu și-a plătit dările la stat

În timpul cercetărilor derulate în dosarul în care Pomohaci era acuzat de coruperea sexuală a unor minori, procurorii Parchetului General aveau să descopere nereguli şi în privinţa averii impresionante a acestuia.

Pomohaci deţinea, la acea vreme, nu mai puţin de 40 de proprietăţi, dintre care 25 apartamente (în Cluj Napoca, Sibiu, Baia Mare, Târgu Mureş s.a.), nouă terenuri cu construcţii, cinci terenuri şi un garaj.

În urma verificărilor, procurorii au descoperit că preotul-cântăreţ închiria de mai mulţi ani apartamentele însă nu declara la Fisc toate câştigurile obţinute.

„Din probe administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că veniturile obţinute din cedarea folosinţei celor 11 imobil, aferente perioadei ianuarie 2012 – octombrie 2017  au fost de 1.066.099 lei, echivalentul a 238.345 euro, venituri pentru care datorează bugetului consolidat al statului suma totală de 189.633 lei din care 156.618 lei impozit pe venit, iar suma de 33.015 lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate. Din probele administrate a mai rezultat că veniturile declarate de inculpat către organele fiscale, aferente celor 11 imobile şi perioadei mai sus indicate au fost în cuantum de 381.612 lei (echivalentul a 85.462 euro) pentru care au fost calculate şi plătite taxe/impozite către bugetul consolidat al statului în sumă totală de 53.061 lei, din care 41.931 lei reprezentând impozit pe venit şi 11.130 lei reprezentând contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, au explicat procurorii Parchetului General.

Practic, Cristian Pomohaci nu a declarat organelor fiscale suma de  684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), producând un prejudiciu de 136.572 lei.

Pus în faţa faptului împlinit fostul preot a recunoscut în totalitate acuzaţiilor solicitând încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei după ce a achitat integral prejudiciul. Procurorii i-au stabilit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare şi o serie de obligaţii.

Acordul de recunoaştere a fost validat de Tribunalul Mureş încă din luna martie anul curent, însă fostul preot a contestat hotărârea. Fostul preot nu a fost de acord cu obligativitatea de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei, astfel că a solicitat să-i fie ridicată această interdicţie.

Pomohaci a apreciat această obligativitate ca fiind exagerată,  invocând că infracţiunea de care a fost acuzat este una economică, prejudiciul a fost achitat integral, nu are antecedente penale, a colaborat cu organele de urmărire penală, recunoscându-şi faptele. Curtea de Apel Mureş a admis apelul lui Cristian Pomohaci, eliminând din hotărârea de condamnare obligativitatea de a nu părăsi ţara. Pedeapsa a rămas neschimbată.

 

sursa: adevarul.ro

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments