www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI AZOMUREȘUL AFECTAT de problemele de alimentare cu energie electrică

AZOMUREȘUL AFECTAT de problemele de alimentare cu energie electrică

Mureșul și mai multe județe din țară au probleme în alimentarea cu energie electrică, au transmis surse oficiale din Transelectrica.

O breșă de sistem a provocat, vineri după-masă, mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării. Reprezentanții Transelectrica au spus pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin șase județe, fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.

S-au raportat întreruperi în alimentarea cu electricitate în Târgu Mureș, în cea mai mare parte a orașului Sibiu, în Bistrița și în Cluj-Napoca.

În Bistrița, oamenii spun că parcă ar fi un joc de lumini. Becurile se stingeau și aprindeau. Electronicele si electrocasnicele se opreau și reporneau. Speriați, bistrițenii au deconectat aparatele din prize.

Avaria la rețeaua de alimentare cu energie electrică a creat haos la Cluj-Napoca . Semafoarele au fost nefuncționale în mai multe colțuri ale orașului, barierele de la parcări au rămas blocate, la fel și lifturile.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță.

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic.

Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a spus că „primele informații spun că este vorba de o problemă de interconectare. E important ca lucrurile să se rezolve. E vorba de mai multe județe: Bistrița, Cluj, Sibiu. E vorba de un sfert de țară afectat. Este greu să ne pronunțăm, pentru că nu știm ce s-a întâmplat. E o problemă la nivel regional. Mai multe țări din estul Europei sunt afectate.

A mai existat o situație similară, acum câțiva ani. Atunci a fost afectat județul Vâlcea. Este o problemă serioasă”, a declarat Răzvan Nicolescu.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments