www.mures.ro

joi, ianuarie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI AZOMUREȘUL AFECTAT de problemele de alimentare cu energie electrică

AZOMUREȘUL AFECTAT de problemele de alimentare cu energie electrică

Mureșul și mai multe județe din țară au probleme în alimentarea cu energie electrică, au transmis surse oficiale din Transelectrica.

O breșă de sistem a provocat, vineri după-masă, mari probleme de alimentare cu energie în județele din nord-vestul țării. Reprezentanții Transelectrica au spus pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. În acest moment se lucrează la sincronizarea sistemelor. Sunt afectate cel puțin șase județe, fiind o problemă de alimentare cu energie fără precedent în ultimii 30 de ani.

S-au raportat întreruperi în alimentarea cu electricitate în Târgu Mureș, în cea mai mare parte a orașului Sibiu, în Bistrița și în Cluj-Napoca.

În Bistrița, oamenii spun că parcă ar fi un joc de lumini. Becurile se stingeau și aprindeau. Electronicele si electrocasnicele se opreau și reporneau. Speriați, bistrițenii au deconectat aparatele din prize.

Avaria la rețeaua de alimentare cu energie electrică a creat haos la Cluj-Napoca . Semafoarele au fost nefuncționale în mai multe colțuri ale orașului, barierele de la parcări au rămas blocate, la fel și lifturile.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță.

O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic.

Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a spus că „primele informații spun că este vorba de o problemă de interconectare. E important ca lucrurile să se rezolve. E vorba de mai multe județe: Bistrița, Cluj, Sibiu. E vorba de un sfert de țară afectat. Este greu să ne pronunțăm, pentru că nu știm ce s-a întâmplat. E o problemă la nivel regional. Mai multe țări din estul Europei sunt afectate.

A mai existat o situație similară, acum câțiva ani. Atunci a fost afectat județul Vâlcea. Este o problemă serioasă”, a declarat Răzvan Nicolescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV: Cât a plătit fiecare partid pentru voturile mureșenilor?

Expert Forum a făcut publice informații despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Informarea cuprinde, printre altele, detalii despre cheltuielile declarate de competitorii electorali...

Vârstnicii și bolnavii cronici, devin prioritari pentru înscrierea la vaccinare

Vârstnicii și persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare, potrivit hotărârii adoptate de guvern care aduce modificări strategiei de vaccinare. Astfel, ar urma să...

Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST REZILIAT

Primăria Municipiului Târgu Mureș se implică în sprijinirea sportului și a sportivilor din oraș, prin investiții în infrastructura sportivă, finanțarea activităților sportive pe criterii corecte, transparente, la...

În Târgu Mureș vor ajunge 32 de autobuze electrice noi, din Polonia

Transportul public de călători din municipiul Târgu Mureș se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi...

Recent Comments