Ervin Molnar, președintele PNL Târgu Mureș și director general al Administrației Naționale Apele Române, a fost ales deputat în Parlamentul României.
Într-un articol publicat în ziarele locale de joi, Ervin Molnar spune că “le mulțumesc tuturor târgumureșenilor și mureșenilor pentru încredere și le promit că prioritatea mea este dezvoltarea Mureșului, a Târgu-Mureșului și a României.”
Mulțumirile pentru încredere adresate “tuturor târgumureșenilor” ar trebui să meargă, de fapt, spre cei numai 4.666 de oameni care au votat în Târgu Mureș lista PNL la alegerile pentru Camera Deputaților, ceea înseamnă un procent de numai 10,79% obținut pentru PNL, în Târgu Mureș.
Molnar a “reușit” astfel contraperformanța de a clasa partidul pe care îl conduce pe locul al 4-lea (!), după UDMR, USR-PLUS și PSD.
Mai mult, Ervin Molnar a pierdut nu mai puțin de 3.873 de voturi, în numai 2 luni și jumătate de la alegerile locale din septembrie, când PNL aduna 8.539 de voturi la alegerile pentru Consiliul Local municipal Târgu Mureș.
Deși Molnar este proaspăt deputat în Parlamentul României și nu în Marea Adunare Națională, el promite că “voi contribui, prin toate acțiunile pe care le voi întreprinde, la bunăstarea locuitorilor județului și orașului nostru și voi continua toate planurile deja demarate în acest scop.”
Noul deputat de Mureș a fost făcut celebru de publicația recorder.ro, care a arătat abuzurile de la conducerea Apelor Române, după ce aceasta a fost preluată Ervin Molnar.
Subiectul reportajului recorder.ro, inginerul Ovidiu Ianculescu, a primit în aceste zile sentința Curții de Apel Mureş, care a decis suspendarea deciziei de detaşare în judeţul Maramureş a fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș.
Decizia Curţii de Apel Mureş, pronunţată pe 8 decembrie, este definitivă şi vine după ce, în primă instanţă, Tribunalul Mureş a respins solicitarea lui Ovidiu Ianculescu, motivând că acesta poate angaja o persoană care să aibă grijă ce copiii şi socrii săi, mbii bolnavi de cancer, pe durata detaşării.
Instanţa de control judiciar a admis contestaţia formulată de Ianculescu desfiinţând integral hotărârea Tribunalului.
Potrivit deciziei de detaşare emise de Administraţia Bazinală a Apelor (ABA) Mureş, Ovidiu Ianculescu ar fi trebuit să lucreze pentru o perioadă de 12 luni pe postul de inginer şef Ia SGA Maramureş – Administraţia Bazinală a Apelor Someş-Tisa.