www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI BÂLBE în gestionarea pandemiei COVID19. Cele mai recente exemple, din Sibiu și...

BÂLBE în gestionarea pandemiei COVID19. Cele mai recente exemple, din Sibiu și Mureș

Un bărbat de 65 de ani, din Mediaș, a murit, vineri, așteptând un pat de terapie intensivă care urma să fie „pregătit începând de luni”. Omul avea multe comorbidități, a fost pus pe oxigen de medicii de la Spitalul Municipal, însă, în cele din urmă organismul său a cedat, relatează Mediafax.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, vineri seara, pentru MEDIAFAX, că medicii de la Spitalul Municipal Mediaș au făcut tot ce s-a putut pentru acest pacient, însă, din păcate, în cele din urmă a fost declarat decesul. Spitalul din Mediaș nu are terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19, aici urmând ca, de luni, să fie instalate două sau trei posturi.

Bâlbele din sistemul sanitar nu ocolesc nici sistemul sanitar din județul Mureș.

După ce mures.ro a semnalat situația de la Clinica Medicală II din Târgu Mureș, alte informații primite de redacția noastră ridică semne de întrebare, în legătură cu felul în care autoritățile medicale gestionează criza medicală, cauzată de pandemia COVID19.

Surse din zona medicală confirmă că triajul de la această Clinică se face, într-adevăr, pe holurile instituției, fără respectarea normelor minime de protecție a pacienților și a cadrelor medicale.

Mai mult decât atât, situația nu este una nouă. Același mod defectuos de organizare a activității medicale a fost prezent și în perioada în care, în cadrul Secției de Hematologie a acestei unități activa profesorul Benedek Istvan.

Pacienții erau și atunci triați epidemiologic pe holurile Clinicii și nu de puține ori, chiar în fața cabinetului lui Benedek Istvan.

Acesta a decedat ulterior, în urma infecției cu coronavirus.

Situația pe care o semnalăm așteaptă răspunsuri urgente și măsuri de îndată, din partea managerilor instituțiilor medicale din județul Mureș, cu atribuții în  gestionarea crizei COVID19.

Este momentul ca autoritățile competente în verificarea acestor informații să își facă datoria, iar cei abilitați cu rezolvarea problemelor semnalate să ia măsurile de rigoare, astfel încât să nu se piardă și alte vieți nevinovate.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments