www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Britanicul care a salvat zeci de mureșeni, decorat de dr. Raed Arafat

Britanicul care a salvat zeci de mureșeni, decorat de dr. Raed Arafat

În prezența E.S Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii în România, Secretarul de Stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat i-a acordat domnului Captain Stan Platt .OBE, Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru “activitatea umanitară desfășurată în România și sprijinul oferit în dezvoltarea serviciului aeromedical SMURD ”.
“Este cel cu care am efectuat primele zboruri medicale, începand cu 1997, folosind avionul său personal! Împreună cu domnul Platt, echipele SMURD din Târgu Mureș au transportat zeci de pacienți în țară dar și în afara țării, printre care se aflau și nou-născuți cu malformații cardiace. Activitatea acestuia era voluntară, fără niciun interes, altul decât implicarea în salvarea vieților celor aflați în dificultate”, a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
Stan Platt, președintele fundației Light into Europe, medaliat cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pentru munca depusă în vederea ajutorului oferit persoanelor cu deficiențe de vedere și auditive din România, a fost unul dintre distinșii invitați care au călcat pragul Departamentului pentru Situații de Urgență, alături de soția sa Camelia și de E.S Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii în România.
În 1990, Stan Platt a venit cu propriul său avion în România și a început să sprijine benevol Ministerul Sănătății, având două lucruri esențiale de partea sa, propria resursă de zbor și nevoia de a ajuta oamenii, de a salva vieți și de a fi alături de aceștia în momentele de cumpănă.
Totodată, între 1997 și 2004, Stan Platt a participat activ la peste 930 de misiuni aeromedicale, la unele dintre ele fiind chiar alături de dr. Raed Arafat, în misiunile lor de salvare a românilor.
Prin cunoștințele dobândite de-a lungul timpului, prin ajutorul benevol oferit statului român, Stan Platt a avut un aport imens în dezvoltarea sistemului aeromedical de urgență.
Mai târziu, după identificarea unor nevoi esențiale ale românilor cu diferite probleme de sănătate, Stan Platt și soția sa s-au orientat către ideea de pregătire a câinilor îndrumători pentru pentru persoane cu diferite probleme de sănătate.
Astfel, aceștia au reușit să-și transforme ideea în realitate formând astfel o școală pentru antrenarea câinilor îndrumători pentru persoanele cu deficiențe de vedere și pentru persoanele care suferă de epilepsie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments