duminică, ianuarie 17, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI CAM JALNIC. Soós Zoltán a comemorat aniversarea...

CAM JALNIC. Soós Zoltán a comemorat aniversarea…

Urcat pe terasa de la etajul al treilea al Hotelului “Grand” și plasat într-o poziție care să îi asigure ca fundal clădirea unde se vrea stăpân, Soós Zoltán, candidatul susținut de UDMR la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș a marcat astăzi, într-un eveniment de presă, “20 de ani de când Târgu Mureșul a fost condamnat la Florea.”

Nu am realizat dacă e un joc de cuvinte sau o greșeală de traducere. Peisajul din fotografii te face parcă să îl aștepți pe viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, care să se agațe de statuia lui Soós, precum de pupitrul lui Nicușor Dan.

Soós a anunțat momentul încă de ieri, într-o formulare cel puțin ciudată: “este o zi aniversară pentru târgumureșeni: pe 18 iunie, acum 20 de ani, Târgu-Mureșul a fost condamnat la pedeapsa cu Dorin Florea. Cu această ocazie, vă invit să participați la un eveniment comemorativ.”

Candidatul la Primărie a spus că “ne amintim și le reamintim tuturor promisiunile și deciziile proaste ale primarului”.

Soós a dezvelit apoi o așa zisă operă de artă, pe care a prezentat-o drept castelul lui Dorin Florea.

„Piedestalul este menit să exprime proiecte ambițioase, în timp ce castelul de pe el este menit să exprime vise. Toate acestea sunt încadrate de o piatră de burete care plutește deasupra lucrării, exprimând de fapt esența sa organică. Este o lucrare minimalistă, deoarece ultimii douăzeci de ani s-au caracterizat prin minimalism”, a declarat Soós Zoltán.

Evenimentul lui Soós Zoltán a fost un exercițiu de PR de un gust îndoielnic, ce pare scos din mapa unui elev de clasa a X-a, participant la o tabără de vară.

A fost încă un moment trist în istoria Târgu Mureșului, în care s-a mai dezvelit o “operă de artă”, înaintea statuilor mai mari, utile și mai puțin utile, care își așteaptă aprobările.

În timp ce adevăratele probleme ale oamenilor sunt ignorate, a mai fost un prilej de a se fi repetat ce n-a fost bine în 20 de ani.

Dincolo de bălăcărelile ieftine ale politicienilor, târgumureșenii nu văd soluții și proiecte, înainte cu numai câteva luni de alegerile locale.

 

1 COMENTARIU

  1. Cam jalnic din partea voastră că nici măcar nu aveți curajul să spuneți, în mod transparent, cine e autorul articolului. Așa…chiar și eu mă pot ascunde în spatele unui paravan de tipul „Redacția.” E foarte ușor să scrii un articol clar părtinitor, care se vrea a fi un act jurnalistic, și apoi să nu ai nici măcar curajul de a spune în mod cinstit cine ești. Tare m-aș bucura dacă nu v-ați mai face „site de știri” toți cei care, de fapt, vreți doar să faceți jocurile unuia sau ale altuia. Și tristul care scrie pe Facebook sub anonimatul „Partizanul Apolitic” e mai decent decât voi, că măcar nu are pretenția că face jurnalism. Știu că comentariul ăsta nu va rezolva nimic concret, dar sper ca măcar să trezească o urmă de simț al pateticului în cel care e de-acord cu genul ăsta de…chestie. Nici nu știu cum s-o numesc altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

INTERVIU. Profesoara târgumureșeancă Mioara Kozak, laureata Premiului naţional “Mihai Eminescu”

Premiul naţional "Mihai Eminescu", pentru cea mai bună carte de exegeză eminesciană publicată în anul 2020, a fost câştigat de Mioara Kozak, profesor doctor...

FABRICA DE MELCI din Fântânele (Mureș), printre primele din țară

Pe o piață de peste 50 de milioane de euro, una dintre primele patru companii românești producătoare de carne de melc este din județul...

Povestea unui om bun din Târgu Mureș. Mai există speranță!

Voluntarii MagicHELP - Rețeaua Solidarității, au postat zilele trecute, pe mai multe grupuri de socializare din Târgu Mureș, un apel la solidaritate. O familie din...

Altă lecție aplicată de Soos Zoltán si Péter Ferenc politicienilor “români”

Ziua Culturii Naționale nu s-a nimerit în campania electorală. (Ne)potrivirea de calendar s-a văzut și pe paginile de socializare ale majorității covâșitoare a parlamentarilor mureșeni,...

Recent Comments