www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI CASTELUL PRINDE VIAȚĂ. Fundația Benedek Teleki se naște în bijuteria arhitecturală din...

CASTELUL PRINDE VIAȚĂ. Fundația Benedek Teleki se naște în bijuteria arhitecturală din Dumbrăvioara

De câteva zile, s-a înființat Fundația Benedek Teleki.

Scopul acesteia este de a evidenția particularitățile medico-ştiinţifice, culturale, de păstrare  şi promovare a patrimoniului cultural şi etnografic din județul Mureș, respectiv promovarea valorilor multiculturalităţii şi convieţuirii multietnice.

Pentru realizarea scopului declarat, Fundaţia urmăreşte realizarea unui complex de activităţi, orientat pe reabilitarea Castelului Teleki, în scopul utilizării acestuia ca o citadelă a ştiinţei medicale, artei  şi a multiculturalităţii.

De altfel, în numai un an și jumătate de la achiziționarea castelului de către noii proprietari, acesta a căpătat o nouă înfățișare, iar lucrările de reabilitare, realizate exclusiv din fonduri private, continuă.

Fundația Benedek Teleki își propune să creeze, în incinta Castelului de la Dumbrăvioara, un muzeu dedicat atât istoriei familiei nobiliare transilvănene Teleki, cât și  tradițiilor culturale și etnografice din zonă.

Tot aici, vor avea loc evenimente, seminarii, conferințe și dezbateri, al căror start va fi dat joi, 13 mai, de la ora 12.

Prima dezbatere de la Castelul Teleki își propune să analizeze viitorul educației medicale în limba maghiară, în Târgu Mureș.

Evenimentul își propune să dezbată, cu argumente pro și contra, această temă.

Inițiatorul evenimentului, prof.dr. Benedek Imre, președintele Fundației Benedek Teleki a declarat: “Având invitați specialiști în medicină, educație, dar și reprezentanți ai societății civile și ai mass media, dezbaterea va căuta soluțiile care pot duce la garantarea, pentru UMFST a statutului de universitate multiculturală.

Nu plecăm de la concluzii antepronunțate, ci căutăm răspunsuri. E bine sau nu? Asta va însemna Fundația Benedek Teleki: o platformă de idei și de soluții puse la dispoziția comunității locale, în urma dezbaterilor și implicării civice”, a spus prof.dr. Benedek Imre.

Până la evenimentul de joi, vă prezentăm câteva imagini din corpurile de clădire deja reabilitate ale Castelului Teleki din Dumbrăvioara, pus la dispoziția comunității:

foto: Cosmin Florea

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments