www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI CEI MAI BUNI de la liceele "Sanitar" și "Sportiv", despre Târgu Mureș,...

CEI MAI BUNI de la liceele „Sanitar” și „Sportiv”, despre Târgu Mureș, prezent și viitor

Proiectul “Generația 9. Oameni care schimbă” continuă pe mures.ro, cu un experiment care îi pune față în față pe șefii de promoție de la Sanitar-uman și Sportiv. Sunt denumirile sub care sunt cunoscute în Târgu Mureș Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’ și Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”.

Elevă a profilului științe sociale din cadrul Liceului Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’, Adriana German a absolvit cu media 9,46, fiind șefă de promoție a specializării uman.

Pe parcursul celor 4 ani de liceu a reușit să atingă multe dintre obiectivele pe care și le-a propus. Deși nu era o fană a concursurilor, era prima care se oferea să participe la concursurile și olimpiadele de geografie, aceasta fiind pasiunea mare a Adrianei. Trei ani la rând, a avut onoarea de a fi desemnată elevul anului la geografie.

Al doilea interlocutor al nostru este Zongor Gergő Zalàn, șeful de promoție de la Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureş. În cei patru ani în liceu a avut media 9.52.

Practică baschet de 6 ani. A început la clubul Lucky Dragons din Târgu Mureş, după care a ajuns în echipa L.P.S Târgu Mureş. A participat la competiți naționale de baschet, U16, U18 şi în echipa şcolii.

CUM VĂD CE DOI ȘEFI DE PROMOȚIE DEFINIȚIA “CEL MAI BUN”

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: Personal, nu mă consider ,,cea mai bună” mereu crezând ca se poate și mai bine. Bineînțeles că sunt mândră de rezultatele mele, acestea fiind recompensa unor eforturi și compromisuri pe care le-am făcut.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: Să fii cel mai bun este o mare satisfacţie, am ajuns până aici cu multă muncă şi seriozitate.

SCOPUL DE A FI CEL MAI BUN

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: În primul an de liceu, nu credeam că voi ajunge prima dintre atâția elevi. Începând din clasa a XI-a, mi-am propus să obțin acest titlu, deoarece mereu mi-au plăcut provocările, iar pentru mine, cea mai mare provocare a liceului e sa fii declarată șefa de promoție.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: Nu m-am gândit şi nu mi-am imaginat niciodată că voi fi şeful de promoţie, dar vestea mă bucură foarte mult.

CE VISAU CÂND ERAU COPII

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: Când eram copil, visam acel clișeu de a avea o casă mare cu piscină și un câine. De asemenea, visam să devin un călător în timp, fiind influențată de desenele animate.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: De mic am iubit foarte mult animalele, de aceea am vrut să devin medic veterinar.

GÂNDURI PENTRU VIITOR

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: În viitor, îmi doresc să călătoresc, să descopăr lumea cu bune și cu rele, să cunosc oameni, să le cunosc cultura, obiceiurile și tradițiile.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: Practicând baschetul, dorinţa cea mare de viitor este să ajung un jucător renumit şi apreciat în oraşul meu natal şi la nivel naţional, dar în condiţiile actuale acest lucru nu cred că este posibil. Deocamdată, optez să urmez cursurile facultăţii de medicină din Târgu Mureş sau de a găsi un loc de muncă pentru a-mi asigura traiul zilnic.

CUM CRED CĂ VA FI PESTE 10 ANI

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: Peste 10 ani, mă văd predând într-un liceu sau chiar în mediul universitar. Totodată, mă văd așezată la casa mea, împreună cu familia.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: După terminarea facultății, îmi doresc să-mi deschid un cabinet de kinetoterapie sau o sală de fitness.

MESAJUL PENTRU CEI MAI MICI DIN LICEELE LOR

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: Liceenilor din clasele mai mici aș dori să le spun să prețuiască momentul, să trăiască prezentul, să realizeze lucrurile din pasiune. Nu știi ce îți rezervă viitorul și cum îți poate fi schimbată viața la 180 de grade.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: Doresc să le transmit liceenilor că rezultatele bune se obțin numai cu multă muncă, seriozitate şi perseverenţă.

CE PĂRERE AU DESPRE TÂRGU MUREȘ ȘI ȘANSELE DE A REVENI ÎN ORAȘ

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: Târgu Mureș este un oraș liniștit. Din punct de vedere universitar, oportunitățile tinerilor sunt diversificate și consider că orice tânăr își poate găsi vocația în acest oraș. Un viitor în Târgu Mureș este luat în calcul după terminarea facultății. Chiar îmi doresc să revin în acest oraș, orașul meu natal, să profesez in domeniul educației, deoarece văd un viitor pentru generațiile din urmă.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: După părerea mea, momentan oportunităţile sunt reduse ]n Târgu Mureş, pentru că tinerii nu sunt sprijiniți, de aceea pleacă peste hotare pentru „un trai mai bun”.  Sper ca, până la terminarea facultăţii, tinerii ca mine să aibă mai multe şanse să se dezvolte profesional și astfel să se dezvolte şi oraşul meu natal.

ABSOLVIREA LICEULUI, ÎN PLINĂ CRIZĂ SANITARĂ

Adriana German, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Marinescu’’: Încă de la finalul clasei a IX-a, când am participat pentru prima dată la o festivitate de absolvire a liceului, mi-am imaginat cum voi ajunge pe acea scenă. Toate momentele cheie ale festivității sunt pentru mine momente unice pe care le trăiești o dată în viață. Din păcate, în aceste condiții grele pe care le trăim astăzi, festivitatea de absolvire nu s-a putut realiza așa cum visam. Totuși, conducerea școlii s-a asigurat ca măcar 60% din tot ceea ce însemna festivitate să se realizeze și astfel am putut trăi emoțiile unei absolvente de Marinescu.

Zongor Gergő Zalàn, Liceul cu Program Sportiv „Szász Adalbert”: A fost o absolvire specială, pentru că generația mea a fost prima care a trăit aşa ceva . Am fi dorit cu toți că terminarea liceului să fie sărbătorită în condiţii normale, dar momentan trebuie să ne mulțumim cu atât.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments