www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Cine trebuia să ajungă, de fapt, la Târgu Mureș. LĂMURIRI de la...

Cine trebuia să ajungă, de fapt, la Târgu Mureș. LĂMURIRI de la Ambasadorul E. Hurezeanu

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, intervine în problema cursei charter care ar fi trebuit să aducă muncitori români pe Aeroportul din Târgu Mureș.

Peti András, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu Mureş a declarat, în exclusivitate pentru mures.ro că “exista o solicitare pentru un zbor charter care urma să aterizeze la Târgu Mureș în cusul zilei de 5 mai. Cursa, despre care se știa că ar fi transportat muncitori sezonieri din Germania, a fost anulată și reprogramată inițial pentru 6 mai. Încă din seara de 5 mai, am fost însă anunțați că zborul nu va mai avea loc”, a conchis Peti András.

La rândul său, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, ne-a declarat că “încă de săptămâna trecută se discuta despre o cursă cu 108 muncitori sezonieri, care ar fi trebuit să aterizeze în județul Mureș. În 5 mai, această cursă a fost anulată în lipsa aprobărilor de la autoritățile centrale. Astfel, în județul Mureș nu a aterizat nicio cursă comercială cu muncitori sezonieri din Germania”.

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a spus pentru Libertatea că ar fi vorba, de fapt, de un zbor charter, operat de către firma germană Condor, care ar fi trebuit să repatrieze 107 de români, iar la întoarcere să ducă înapoi în Germania îngrijitoare de bătrâni și menajere. Pentru că nu a primit acordul autorităților române, zborul s-a anulat. Hurezeanu a precizat că cei care trebuiau ”repatriați” nu sunt sezonieri suspecți de Covid-19, ci români care sunt în Germania dinainte ca pandemia să înceapă, care și-au pierdut locurile de muncă și nu mai aveau cum să se întoarcă în România.

”E vorba de un zbor de natură umanitară, care trebuia să aducă cetățeni români în țară, dar nu care au fost la munca de sezon acum, dintre cei veniți de o lună, ci oameni care au rămas fără serviciu, fără locuință, iar ministerul repatriază oameni aflați în situația asta. Când se adună mai mulți, se oferă un avion, autobuze” , a spus Emil Hurezeanu.

Avionul a încercat să decoleze din aeroportul din Karlsruhe de o săptămână, dar nu a reușit pentru că nu a primit acordul din partea autorităților din România.

Inițial, nici autoritățile din România nu au știut cine e pe listele de zbor pentru ruta Karlsruhe – Târgu Mureș. Au crezut că e vorba de sezonieri români, care se întorc acasă după o lună, adaugă ambasadorul român.

Ulterior, statul român a cerut, prin consulatul de la Bonn, lista pasagerilor. S-a constatat că nu e vorba de sezonieri, ci că e de vorba de un zbor umanitar. Dar pentru că autoritățile române nu au fost de acord ca același avion să aducă, la schimb, menajere și îngrijitoare din România în Germania, zborul a fost anulat. Implicit, a eșuat și repatrierea celor 107 persoane, mai scrie Libertatea.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments