www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Cine va fi viitorul manager al Spitalului din Târgu Mureș?

Cine va fi viitorul manager al Spitalului din Târgu Mureș?

Numele viitorului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost unul dintre subiectele abordate în emisiunea online difuzată pe Agenda de Mureș, la care a fost invitat Claudiu Puiac.

Claudiu Puiac, actualul manager al SCJU Târgu Mureș, se află în perioada de prelungire cu 30 de zile a celui de-al doilea mandat la șefia spitalului, care i-a expirat în luna decembrie.

Invitat la Agenda de Mureș, Claudiu Puiac a fost întrebat de jurnalistul Adrian Giurgea, moderatorul emisiunii, ce părere are despre două dintre numele vehiculate pentru preluarea conducerii spitalului.

Conform surselor Agenda de Mureș, Mihai Negrea și Lucian Neagoș sunt în pole-position în discuțiile politice de preluare a șefiei spitalului. Ambii medici ar avea susținerea USR PLUS, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, provenind din aceeași formațiune politică.

Managerul SCJU a fost surprins la auzul cel puțin al unuia dintre cele două nume: “M-ați surprins cu numele doctorului Lucian Neagoș, eu sunt chiar prieten cu el, faptul că vine din privat s-ar putea să fie un lucru pozitiv pentru dânsul. Dar, având în vedere că la stat legislația este diferită decât la privat, s-ar putea să fie o surpriză neplăcută pentru dânsul.

Îl cunosc și pe doctorul Mihai Negrea, am avut o colaborare foarte bună cu dânsul când a fost directorul unității Ministerului Sănătății, de implementare a proiectelor Băncii Mondiale. Împreună cu dânsul și cu domnul deputat Florin Buicu am reușit să obținem aprobarea indicatorilor tehnico-economici la CNI pentru noua clădire a Centrului de Arși”, a declarat în emisiune doctorul Claudiu Puiac.

Acesta a mai spus căniciun om nu este de neînlocuit. Cei care s-au considerat de neînlocuit sunt undeva în spatele spitalului. Dacă mi se va propune o nouă prelungire, o voi accepta. Exact cum am acceptat această prelungire. Eu n-am cerut-o. Mi s-a propus prelungirea și am acceptat-o, pentru o perioadă de trei luni. Deci dacă mi se mai propune încă o dată o prelungire cu trei luni, este clar că o voi accepta. Dacă nu, voi preda cu inima împăcată spitalul”, a precizat Claudiu Puiac, actualul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a început schimbările în spitale. Recent, a numit-o în funcția de manager interimar al Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională O.R.L. “Prof. Dr Dorin Hociotă” din București pe medicul Olimpia-Iulia Zoican.

Este a doua schimbare la conducerea unui spital pe care o face Vlad Voiculescu în mandatul său, după demiterea managerului Spitalului Județean din Cluj.

Copreşedintele Alianţei USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că în coaliţia de guvernare se va stabili, împreună cu premierul Florin Cîţu, un calendar al organizării de concursuri în deconcentrate şi în sistemul de sănătate, menţionând că spitalele trebuie să fie conduse de oameni recrutaţi pe bază de competenţă, nu de “sinecuri” politice.

“Ne vom pune de acord cu premierul să avem în cel mai scurt timp un calendar clar al organizării de concursuri în deconcentrate şi apoi în sistemul de sănătate, dincolo de DSP, unde trebuie să ne asigurăm că avem peste tot, în toate judeţele, oameni competenţi, unde nu este nevoie să intervină armata sau Ministerul Apărării să rezolve probleme care ţin de Ministerul Sănătăţii, trebuie să ne asigurăm că spitalele sunt conduse nu de sinecuri politice numiţi în ultimii ani, ci de oameni recrutaţi pe bază de competenţă”, a afirmat Cioloş, la o conferinţă de presă.

Dacian Cioloş a spus că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va face reforma în sănătate indiferent cât va deranja “această schimbare de paradigmă”.

Rămâne de văzut cum va aborda ministrul Vlad Voiculescu problema managementului de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Cu toate că intenția declarată a ministrului Sănătății este depolitizarea conducerii spitalelor publice, deocamdată totul se învârte în aceeași sferă.

Mandatul la conducerea SCJU Târgu Mureș al lui Claudiu Puiac, fost prim-vicepreședinte al PMP Mureș după absorbția UNPR, neafiliat politic în acest moment, a fost prelungit de fostul ministru Nelu Tătaru, membru PNL.

Discuțiile din spațiul public din această perioadă converg, iată, spre două nume care ar fi susținute de USR PLUS, respectiv Lucian Neagoș, apropiat în trecut de PSD și Mihai Negrea, fost membru în echipa ministrului Victor Costache, din cabinetul PNL condus de Ludovic Orban.

Variantele pe care le are acum la îndemână ministrul Vlad Voiculescu sunt fie prelungirea cu maximum încă trei luni a mandatului doctorului Claudiu Puiac, fie numirea pentru trei sau șase luni a altui manager interimar.

Pe durata stării de alertă, concursurile pentru funcțiile de conducere din spitale sunt suspendate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments