www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă Politica Ciprian Dobre, dezlănțuit, în cursa pentru președinția PNL Mureș

Ciprian Dobre, dezlănțuit, în cursa pentru președinția PNL Mureș

Ciprian Dobre, candidat la funcția de președinte al PNL Mureș, a afirmat luni, într-o conferință de presă, că obiectivele politice ale Partidului Național Liberal în județul Mureș, pentru 2024, sunt câștigarea pozițiilor de primar al municipiului Târgu Mureș și al celorlalte trei municipii – Sighișoara, Reghin, Târnăveni, funcția de președinte al Consiliului Județean și 3 parlamentari.

Alegerile în filialele PNL din județul Mureș s-au încheiat, iar Ciprian Dobre a fost prezent în aproape toate cele 85 de localități din județul Mureș unde PNL are filiale.

Suntem un județ în derivă și un municipiu în moarte clinică. Județul Mureș a arătat incapacitatea cronică de a realiza proiecte fezabile și tot ce am putut propune în PNRR a fost un muzeu al fotografiei”, a afirmat Ciprian Dobre.

Fostul parlamentar și Președinte al Consiliului Județean consideră căîn județul Mureș nu avem proiecte mature și care să aibă o componentă verde și digitală. Pentru că asta cere Uniunea Europeană. Dar cum să ne fi așteptat la proiecte verzi și digitale, când în județul Mureș, zone importante rămân în continuare ignorate? Nu avem apă pe Câmpie și sunt oameni care se chinuie și animale domestice care vara mor de sete”.

Ciprian Dobre afirmă însă cănu vom spune ca alții: ASTA E. Trenul PNRR l-am pierdut aproape de tot, dar județul Mureș se poate dezvolta din bani care vor putea veni din fonduri europene, dar și din bani de la buget”.

La conferința de presă a fost prezentă și Mara Togănel, prefectul județului Mureș, care a făcut un apel la unitate și a reamintit performanțele care se pot realiza în zona administrativă, cu singura condiție a depășirii orgoliilor.


În acest sens, Mara Togănel a amintit momentele delicate din perioada pandemiei, depășite cu bine, dar și succesul campaniei de vaccinare, care plasează județul Mureș pe locul 7 înțară.

Prof.univ.dr. Horațiu Suciu, președintele PNL Târgu Mureș, s-a referit, în același eveniment de presă, la proiectul Centrului Chirurgical Cardiovascular, promovat de Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, pentru care se caută încă soluții de finanțare, chiar dacă problema terenului pe care acesta ar urma să fie construit nu este încă rezolvată.


O veste bună a fost dată însă de profesorul Horațiu Suciu în legătură cu centrul de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului.

Acest obiectiv va fi promovat, în curând, printr-o Hotărâre de Guvern. Proiectul va duce la o mai bună poziționare și conectare a Departamentelor Urgență, ATI și chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments