www.mures.ro

joi, octombrie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Clinica de Cardiologie a început programele de pregătire a tinerilor specialiști cardiologi

Clinica de Cardiologie a început programele de pregătire a tinerilor specialiști cardiologi

Luni, 20 septembrie, s-a dat startul programului de competență în electrofiziologie cardiacă intervențională în Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Cu această ocazie, cei 4 cursanți au avut ocazia să asiste la proceduri de complexitate crescută, cum este crioablația de fibrilație atrială. Aceasta reprezintă un tratament de avangardă, destinat unor aritmii refractare la tratament medicamentos, costul unei astfel de proceduri ajungând la 7.000 de euro.

În România se realizează foarte puține astfel de proceduri, cei 4 cursanți ai centrului din Târgu Mureș care au participat la procedurile de luni având oportunitatea de a se forma într-o clinică în care se practică toate procedurile de cardiologie intervențională la standarde europene.

Competența în electrofiziologie intervențională este coordonată de Prof. Dr. Benedek Imre, șeful Laboratorului de Cateterism Cardiac din cadrul Clinicii de Cardiologie a SCJU, cel care a introdus o serie de tratamente inovative în centrul universitar Târgu Mureș.

Programul de pregătire în electrofiziologie intervențională începe la scurt timp după cel de implantare de stimulatoare cardiace, prin care 5 medici specialiști cardiologi își vor însuși tehnicile cele mai moderne de implantare de dispozitive intracardiace, sub coordonarea Prof. Dr. Theodora Benedek.

Potrivit Prof. Benedek, care a și introdus aceste programe de pregătire în centrul din Târgu Mureș, în fiecare săptămână sunt programate în bloc sesiuni de implantare de dispozitive sau de tratament electrofiziologic în această clinică, pentru a da posibilitatea cursanților să își însușească aceste tehnici moderne, venind totodată și în sprijinul bolnavului.

În luna octombrie, vor fi demarate aici și cele 3 noi competențe în tehnici imagistice cardiovasculare, domeniu în care colectivul clinicii de cardiologie este recunoscut ca formator de opinie pe plan internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Școala de cardiologie din Târgu Mureș, elogiată la cel mai important eveniment al specialiștilor în domeniu

Școala modernă de cardiologie din Târgu Mureș a fost reprezentată chiar de fondatorul acesteia, prof.dr. Benedek Imre, la Congresul East Meets West 2021, al...

CURĂȚENIA GENERALĂ în Târgu Mureș. Toate DETALIILE

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

Începe CURĂȚENIA GENERALĂ în municipiul Târgu Mureș!

În Municipiul Târgu Mureș organizăm acțiunea ecologică „Curățenie generală”, campanie dedicată persoanelor fizice cu case individuale precum și asociațiilor de proprietari. CÂND se desfășoară curățenia...

RAPORT DEVASTATOR: Reabilitarea bolnavilor cardiovasculari, ignorată de autoritățile din România

Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii, a fost organizată conferința "Mediul de afaceri în sprijinul sistemului medical". Invitată în cadrul evenimentului, Prof. Dr. Theodora Benedek,...

Recent Comments