www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Condițiile decesului profesorului Benedek István fac ÎNCONJURUL ȚĂRII

Condițiile decesului profesorului Benedek István fac ÎNCONJURUL ȚĂRII

Medicul mureșean Benedek István, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a decedat la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Familia a lansat acuzații la adresa celor care l-au tratat și cere demisia directorului Spitalului Clinic Județean Mureș și sancționarea președintelui Consiliului Județean Mureș, în a cărui subordine se află spitalul.

Presa națională relatează pe larg acest caz deosebit de grav din sistemul medical românesc.

EVENIMENTUL ZILEI scrie că “Un celebru medic din România a murit în condiții suspecte, la spital, răpus de coronavirus. Familia este convinsă că acesta nu ar fi primit tratamentul corespunzător de la colegii săi din spital”

REALITATEA PLUS notează că ”patru ore a asteptat medicul în frig în fața spitalului, pentru că nu îi veniseră rezultatele la testul de coronavirus. Lucrurile erau însă clare… făcuse anterior o radiografie la plămâni. Familia acuză acum medicii de malpraxis.”

LIBERTATEA își informează cititorii după  ce a realizat un interviu cu fratele lui Benedek Istvan, reputatul cardiolog Benedek Imre: “Fratele meu era profesor consultant la Clinica de Hematologie Târgu Mureș, pentru că era pensionar, dar nu putea să se abțină de la muncă. Apoi nu putea fugi de niciun virus, pentru că semnase un jurământ, când a devenit medic.  În clinică erau atunci în jur de 11 cazuri de asistente infectate, iar mai târziu, peste 20 de cadre medicale, ceea ce a dus la închiderea ei. De aici a luat nenorocirea de virus.

A fost internat până să vină rezultatul, pentru că durează foarte mult, ca și acum. Dar era destul de clar după radiografia pulmonară că avea COVID-19. Apoi, venea dintr-o clinică unde era un focar, iar fiul lui, Istvan junior, era internat cu o formă dură a coronavirusului. Ni s-a comunicat neoficial că ni s-a făcut un favor că l-au internat. Un favor care a fost plătit cu viața.

Sunt câteva motive clare, dar menționez două. Există un protocol național de tratament, unul de care a beneficiat nepotul meu, aflat în stare critică. Mult mai gravă decât a fratelui meu, care, chiar dacă avea 71 de ani, era sănătos și nu avea niciun fel de comobidități. Ei bine, medicii de acolo nu i-au acordat tratamentul vital, pentru că lipsea o semnătură a unui director de spital. Pentru a dovedi asta e nevoie însă să vedem documentele medicale, doar că ne este refuzat accesul la ele.

Drama personală este că e vorba de fratele meu, un reputat medic, care ar fi trăit și azi dacă ar fi fost tratat conform protocolului. Ar fi avut și altă șansă de a trăi, dacă ar fi plecat în concediu în august, așa cum era programat. Doar că el n-a fugit de pe baricade.  A vrut să ajute, așa cum a făcut toată viața”, notează Libertatea, care l-a intervievat pe cardiologul Benedek Imre.

Familia lui Benedek Istvan a sesizat Colegiul Medicilor, DSP și Parchetul, lansând acuzații de abuz, tăinuire, malpraxis și ucidere din culpă.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments