duminică, octombrie 25, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI Coronavirus: 18 mureșeni se află sub monitorizare directă la domiciliu

Coronavirus: 18 mureșeni se află sub monitorizare directă la domiciliu

Luni, la ora 13.00, în județul Mureș erau 18 persoane aflate sub monitorizarea directă la domiciliu a Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Instituția Prefectului – Județul Mureș și instituțiile implicate urmăresc în permanență situația actuală și sunt gata să ia măsurile care se impun, în funcție de fiecare situație în parte.

Au fost identificate spații de carantinare în județul Mureș, spații care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor asimptomatice (dacă astfel de situații vor exista), care provin din următoarele zone: China continentală, Provincia Lombardia, Regiunea Veneto (respectiv localitățile carantinate din Lombardia și Veneto) și localitatea Cumiana din Regiunea Piemonte.

În momentul de față, potrivit metodologiei elaborate de Ministerul Sănătății, persoanele asimptomatice care vin din alte localități din Provincia Lombardia și Regiunea Veneto vor rămâne la domiciliu sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică, timp de 14 zile.

De asemenea, în cazul apariției unor persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi preluate și transportate la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” sau la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, acestea fiind centrele nominalizate pentru diagnosticarea și tratamentul coronavirusului (alături de centrele de boli infecțioase din Iași, Timișoara și Constanța). Infrastructura și echipamentele necesare preluării și transportului acestor persoane sunt la dispoziția instituțiilor responsabile din județ.

Măsurile de pregătire în vederea menținerii siguranței și sănătății publice au fost stabilite de Instituția Prefectului – Județul Mureș, alături de instituțiile publice  deconcentrate și alți factori implicați direct în combaterea amenințării coronavirusului.

2 COMENTARII

  1. Ati intarziat ,dupa ce au nenorocit sute de persoane chiar di decese.Ar trebui rasa din fundatie tot ITM ‐ mures.In cazul meu cel putin au ras in nas.Mau scos pe usa,.La ultimul meu loc de munca m‐am inbolnavit grav.Am atras atentia la autoritati referitor la nereguli si nimeni nu a facut nici cel mai mic efort macar a se deplasa la lucul meu de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

DOSAR PENAL: Două mașini au fost incendiate în Acățari!

Mai mulți locuitori din Acățari ne-au semnalat un caz ciudat, petrecut zilele trecute pe raza comunei. Două autoturisme au luat foc, iar la fața locului...

În prezența prefectului de Mureș, primarii din Sighișoara și Luduș și-au intrat în drepturi

În cursul zilei de sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş, a avut loc şedinţa festivă de constituire a...

VEZI pe ce loc este județul Mureș în topul național al infectărilor cumulate la 1.000 de locuitori

Conform datelor din ultimele 24 de ore, publicate sâmbătă la prânz, județul Mureș rămâne pe poziția 7 în clasamentul național al coeficientului infectărilor cumulate...

Județul Mureș, NUMĂR MARE de infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV...

Recent Comments