www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Cosmin Pop dă strălucire "Cocoșului de Aur"

Cosmin Pop dă strălucire “Cocoșului de Aur”

Demarate în anul 2019, lucrările de restaurare și modernizare a Restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș au avansat considerabil, etapele de restaurare a fațadei și de consolidare a fundației și a structurii imobilului fiind deja încheiate.

Fațadă nouă și fundații consolidate

Proiectul care vizează restaurarea și modernizarea Restaurantului ”Cocoșul de Aur” este finanțat de proprietarul imobilului, omul de afaceri Cosmin Pop, care a dezvăluit marți, 15 decembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, stadiul în care se află lucrările.

”În ceea ce privește rezistența, s-au încheiat lucrările de consolidare a fundațiilor și de consolidare a structurii. În mod sigur, această clădire va prinde secolul 23. Au fost lucrări care au depășit nivelul de dificultate pe care îl estimam, clădirea fiind în realitate mult mai degradată decât credeam și decât am putut constata prin studii de rezistență care ne permiteau doar un acces la învelișul exterior. Am găsit o situație cu mult mai gravă peste scenariul nostru. La nivelul rezistenței și al consolidării fațadei, lucrările de restaurare sunt încheiate la fațadă, deja se poate vedea forma ei finală. Am restaurat și ornamentele care ocupau fațada la vremea construcției inițiale, așa cum au rezultat ele din studiile istorice și de parament pe care le-am efectuat. Am restaurat gardul și am depus eforturi serioase pentru a-l recupera deoarece era într-un stadiu avansat de degradare și ne dorim să mergem mai departe cu fierul pe care l-au montat constructorii la sfârșitul secolulul al 19-lea. În ceea ce privește înlocuirile la elementele care n-au putut fi din păcate salvate, aici am pierdut întreaga șarpantă și întreg acoperișul. Am reușit să recuperez unele componente din lemnul șarpantei căruia vom încerca să îi dăm o nouă utilizare în cadrul clădirii, probabil sub forma unor obiecte decorative, în interior, pentru a păstra oarecum ADN-ul în corpul clădirii. N-am mai putut salva șarpanta și acoperișul, astfel încât acestea au trebuit înlocuite complet”, a declarat Cosmin Pop, proprietarul companiei Romur SA Târgu Mureș.

Iluminat arhitectural special

Imobilul, care este cunoscut și sub denumirea de Casa Bürger, va beneficia de un sistem de iluminat architectural, soluție care va contribui la îmbogățirea peisajului arhitectural al zonei.

”Am dotat clădirea cu iluminat arhitectural, spun eu impresionant. Este montat, dar încă nu l-am inaugurat oficial. I-am făcut probele și ne-am gândit să mai așteptăm un pic, să se suprapună cu un moment mai interesant. Iluminatul arhitectural va scoate clădirea în evidență așa cum nu cred că ne-am imaginat vreodată”, a afirmat Cosmin Pop.

Calitate înainte de toate

 

Urmează instalațiile și finisajele interioare

Referindu-se la lucrările care mai trebuie realizate, investitorul imobiliar a menționat că prioritățile perioadei următoare sunt montarea instalațiilor interioare și realizarea finisajelor interioare.

”Lucrările care se desfășoară în prezent și în perioada următoare sunt instalațiile interioare și finisajele interioare. La fel, corpul de clădire nou adăugat care va deservi publicul este în picioare, este acoperit, urmează să îl închidem în perioada aceasta. Având în vedere perioada climatologică pe care o parcurgem, acestea sunt lucrările la care ne vom rezuma până în primăvara anului viitor”, a arătat proprietarul companiei Romur SA.

În cazul în care echipa care implementează proiectul nu va avea parte de surprize neplăcute, cum a fost cazul cu pandemia de COVID-19 din acest an, târgumureșenii se vor putea bucura cu adevărat de ”Cocoșul de Aur” în vara anului următor, atunci când Cosmin Pop preconizează că imobilul va fi redat circuitului HoReCa.

”Termenul inițial, care ar fi fost realizabil, pentru încheierea lucrărilor, ar fi fost anul acesta. Având în vedere situația prin care am trecut, cu două luni de stare de urgență, cu o industrie moartă în totalitate, cea HoReCa, am reajustat puțin termenele de livrare. Nu folosește nimănui o clădire și o investiție dusă la capăt dar imposibil de pus în valoare. La nivelul situației de astăzi estimez că undeva în vara anului viitor lucrările pot fi finalizate și construcția poate fi redată circuitului alimentației publice”, a conchis Cosmin Pop.

articol preluat de pe www.zi-de-zi.ro, autor: Alex Toth

24 COMENTARII

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments