www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Cristian Chirteș: "Am învățat mult din rezultatele alegerilor parlamentare"

Cristian Chirteș: „Am învățat mult din rezultatele alegerilor parlamentare”

Președintele PNL Mureș, Cristian Chirteș, a obținut al treilea mandat de parlamentar din carieră, după ce a fost deputat și apoi senator.

Cristian Chirteș se va afla pentru încă patru ani în Senatul României, în urma rezultatelor scrutinului din 6 decembrie.

Cu 24891 de voturi obținute de PNL Mureș la alegerile pentru Senat, Cristian Chirteș reușește să mențină PNL la statutul de cel mai important partid românesc din județul Mureș. 

La alegerile pentru Senat, cu lista deschisă de Cristian Chirteș, PNL a bătut PSD, spre deosebire de Camera Deputaților, unde lista deschisă de Ervin Molnar a fost pe locul al treilea, după UDMR și PSD.

Senatorul Cristian Chirteș a transmis un mesaj de echilibru după comunicarea rezultatelor finale:Alegerile s-au încheiat. Dincolo de mizele firești ale unei campanii electorale, acum a fost vorba despre România, legată de singurul cuvânt care contează: dezvoltarea.”

Președintele PNL Mureș spune că „fiecare vot acordat în județul Mureș Partidului Național Liberal se va regăsi în acțiunile Guvernului și în legile pe care le vom iniția și susține în Parlamentul României. Majoritatea parlamentară pe care o negociem în această perioadă aduc PNL, USR-PLUS și UDMR într-un scop comun. Vom susține un Guvern care va continua reformele și procesul de modernizare început de Guvernul Orban. Va fi o majoritate parlamentară fără PSD. Și acesta este un lucru bun pentru România.”

Chirteș confirmă, indirect, și afirmația liderului UDMR Mureș, Peter Ferenc, conform căruia PNL și UDMR vor da viitorii viceprimari ai municipiului Târgu Mureș și Consiliului Judeețan Mureș: „Vom susține proiectele pentru Târgu Mureș și județul Mureș inclusiv din Consiliul Județean, primăriile unde vom intra în Executiv și Consiliile Locale unde vom forma majorități.”
Senatorul liberal mai spune că „Acum, România și PNL au nevoie de unitate, de stabilitate și de coerență. Am învățat mult din rezultatele alegerilor parlamentare, din toate aprecierile, dar și din criticile pe care le-am primit. Vă mulțumim pentru încredere, iar pe cei care acum ați decis să nu ne urmați oferta electorală, vă asigurăm că vă vom reprezenta cu demnitate, atenți la toate semnalele pe care ni le transmiteți.”
- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments