www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Cum poți trăi experiența NASA, la Târgu Mureș

Cum poți trăi experiența NASA, la Târgu Mureș

Showtime Productions în parteneriat cu Shopping City Târgu Mureș prezintă pentru prima dată, Space In The City – o experiență unică ce promite o călătorie interactivă prin istoria explorării spațiului.

Drumul vizitatorilor începe de la o simplă poveste – romanul ce a descris prima capsula destinată călătoriilor omului în spațiu – o poveste celebră care a inspirat atât tinerii care îi răsfoiau paginile în căutarea aventurilor, cât și pionierii tehnologiei moderne.

Vizitatorii sunt apoi invitați să descopere pas cu pas cele mai importante etape din istoria călătoriilor în spațiu și să petreacă momente unice admirând vederea incomparabilă asupra spațiului din celebra cupolă a faimoasei International Space Station, pentru a se aventura apoi în programul de antrenament al astronauților.

Experiența, ce se adresează vizitatorilor de toate vârstele, vă invită să vă testați abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle – racheta concepută pentru călătoriile în spațiu și întoarcerea pe Pământ care numără până în prezent 135 de zboruri în spațiu.

„Fascinația omenirii pentru spațiu a alimentat interesul și tehnologia în explorarea celor mai îndepărtate zone ale sistemului nostru solar. Istoria este plină de momente care au ținut omenirea cu sufletul la gură în clipe care, precum niște piese de puzzle, au alcătuit drumul și progresul călătoriilor în spațiu, dar și bazele aspirațiilor spre noi orizonturi. Pentru mine este o onoare să pot aduce experiența Space In The City in Târgu Mureș, un oraș de care mă simt foarte apropiat, fiind atât de aproape de locul copilăriei mele.”, declară organizatorul.

Space In The City este formată din 2 secțiuni – expoziția care cuprinde exponate unice, printre care un exemplar de pe Lună care poate fi atins de către vizitatori și zona de antrenament pentru astronauți – cu 7 simulatoare printre care, pentru prima dată în România, simulatorul care permite vizitatorilor să testeze senzația unică de a păși pe Marte.

Trăiește cea mai mare aventură spațială a vieții tale! Iată câteva dintre experiențele pe care le poți trăi în  cadrul Space In The City:

De la poveste la realitate

Știai că primul model de rachetă a fost descris în anul 1865? Descoperă macheta la scară 1:1 și află despre primii pași ai călătoriei în spațiu.

La Space In The City poți atinge luna

Ai ocazia de a atinge Luna! Cu adevărat! Găzduim unul dintre puținele exponate de acest fel din lume!

Călătorește în spațiu

Cea mai realistă experiență de Virtual Reality te așteaptă doar în cadrul Space In The City. Mai mult decât atât, tu alegi dacă îți dorești să vizitezi Luna, Marte sau poate doar să trăiești experiența de a călători într-o rachetă.

Fii primul care ajunge pe Marte

Pentru cel mai nou program spațial – călătoria pe Marte – astronauții s-au antrenat continuu într-un simulator care imită mersul pe Marte. Acum ai și tu ocazia de a îl testa într-un mediu controlat.

F-18

Fără îndoială cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare, modelul F-18 este pilotat doar de către profesionișți antrenați special pentru aceste misiuni. La Space In The City ai ocazia să fii unul dintre ei!

Nivelul avansat

Orice călătorie în spațiu presupune o analiză extrem de detaliată pentru a asigura toate măsurile de siguranță. Însă, chiar și în aceste condiții, accidentele se pot întâmpla și astronauții pot pierde controlul navei. Testează-ți abilitățile în cele mai dificile condiții pentru astronauți.

Pentru a asigura toate măsurile de siguranță în contextul pandemiei Covid – 19, accesul vizitatorilor în Space In The City este limitat la 1.5 ore/vizită. Astfel, biletele se pot achiziționa pe intervale de 2 ore.

Fiecare bilet conține 1 jeton care poate fi folosit la orice simulator funcțional conform orarului de mai jos:

PROGRAM SIMULATOARE

Luni – Vineri

14.00 – 21.00

Simulator disponibil: Virtual Reality, Landing Shuttle

Sâmbătă – Duminică

10.00 – 21.00

Simulatoare disponibile: toate

 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments