www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI Curățenia stradală din Târgu Mureș trece în administrarea Primăriei

Curățenia stradală din Târgu Mureș trece în administrarea Primăriei

“Faptul că am decis ca să păstrăm curățenia stradală în administrarea Primăriei este o decizie pe care nu o regret. Vom avea astfel un control asupra curățeniei orașului. Reorganizarea Serviciului de administrare a Serelor și spațiilor verzi prin transformarea acestuia într-o noua direcție suplă și eficientă ce va prelua curățenia stradală, estimăm că va aduce o economie de 600.000 lei/lunar la bugetul local, față de anul anterior”, a declarat Soós Zoltán, Primarul Municipiului Târgu Mureș în cadrul conferinței de presă săptămânale.

În cadrul conferinței de presă de joi, 11 martie 2021, Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat reorganizarea Serviciului Public Administrația Serelor, Parcurilor și Zonelor Verzi prin preluarea unor servicii din structura Serviciului public  Administrația domeniului public.

Noua structură se va numi Direcția Ecologie și Salubrizare Urbană, instituție publică de interes local cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Târgu Mureș.

Direcția Ecologie și Salubrizare Urbană va avea 4 compartimente mari:

–          Administrarea, amenajarea și întreținerea serelor, parcurilor și zonelor verzi;

–          Salubrizarea stradală și deszăpezire, ecarisaj, dezinfecție, deratizare și dezinsecție;

–          Gestiune câini fără stăpân și ecarisaj;

–          Ecologizare urbană și protecția mediului.

De asemenea, noua structură, ce va prelua salubrizarea stradală în totalitate de la operatorul de salubritate, va produce o economie la buget de estimativ 600.000 lei/lună, față de anul precedent.

Va fi necesar ca noul serviciu de salubrizare stradală să fie autorizat – atât pentru colectare cât și pentru transport în vederea depunerii deșeurilor la societățile avizate/conforme.

Primarul a anunțat calendarul desfășurării programului de curățenie săptămânală, de interes pentru public:

Astfel, în prezent, se desfășoară activitățile de curățare în zonele: liziera Pădurii Mureșeni, Rovineri, Malul Mureșului, parcul de joacă Julie Curie, str. Insulei, str. Barajului.

În perioada următoare vor intra în programul de curățenie, în funcție de vreme, următoarele zone: Parcul municipal, zona Sălii Polivalente, Piața de vechituri, liziera pădurilor – în zonele unde este necesară  intervenția echipelor.

Săptămânal sunt și acțiunile de curățare a malurilor pârâului Poklos, Aleea Carpați, Pandurilor, Transilvaniei, Sârguinței – curățenie în jurul boxelor de depozitare a gunoaielor.

Ne propunem să devenim un oraș verde, viu, nepoluat, unde zonele verzi să devină o parte importantă din oraș, din viața noastră”, a încheiat primarul Soós Zoltan conferința de presă.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments