www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Deputatul Adrian Giurgiu (USR PLUS) ia pulsul județului Mureș

Deputatul Adrian Giurgiu (USR PLUS) ia pulsul județului Mureș

Deputatul USR PLUS de Mureș, Adrian Giurgiu, a relatat prima vizită pe care a făcut-o în calitate de parlamentar.

”Am mers la proaspătul primar USR PLUS al comunei mureșene Ațintiș, Jakab János István. Pe János l-am apreciat mereu, pentru că i-a plăcut munca. A ales Europa de Vest, după care a revenit în România, să fie parte din schimbare. A împrumutat din atitudinea olandezilor. E serios cu lucrurile importante, dar nu trece niciun sfert de oră fără să râzi împreună cu el”, spune deputatul Giurgiu.

Acesta relatează că toată comuna este racordată la rețeaua de alimentare cu apă potabilă. Recent, au sosit și rezultatele analizelor de laborator ale apei, care sunt bune. La știrile pozitive se remarcă și reducerea consumului de curent, la care s-a ajuns prin automatizarea stației de pompare a apei.

Primarul Jakab János István a găsit un Plan Urbanistic General expirat care nu a mai fost actualizat. De aceea, au început lucrările pentru un nou PUG, care va cuprinde terenuri suplimentare pentru locuințe, ferme, depozite agricole și un parc industrial.

În Ațintiș există Internet de mare viteză prin fibră optică, dar nevoile comunei sunt multe și de diverse. De aceea, sunt finalizate și studiile pentru două capele și două cămine culturale.

Deputatul USR PLUS, Adrian Giurgiu crede că “cel mai important este că personalul din Primărie s-a bucurat de venirea lui János și acum funcționarii au un suflu nou în relația cu oamenii din Ațintiș.

Sunt foarte motivați și muncesc la proiectele imediate ale comunei, unde urmează să se asfalteze 13 kilometri de drum în momentul in care se găsește soluția de finanțare. Canalizarea rămâne marele of, pentru care sperăm să găsim fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027.”

Adrian Giurgiu s-a văzut și cu oamenii din Ațintiș. “Am discutat despre probleme și mai ales despre soluții.
Temele de mare interes au fost reducerea bugetului pentru educație, dar și distrugerile din comună, provocate de numărul în creștere al mistreților. Este o gestionare defectuoasă a administrării fondurilor de vânătoare, de care va trebui să ținem cont.”

Oamenii din Ațintiș au împărtășit și nevoia de spații suplimentare pentru depozitarea cerealelor, dar și oportunitatea de accesare a fondurilor europene pentru tehnologizarea agriculturii.

“Fermele de vaci și de oi pe care le-am vizitat spre seară mi-au scos în cale oameni cu drag de muncă și de animale, alături de care am discutat despre avantajele tehnologizării și ale programelor de sprijin, așa cum este instalarea tânărului fermier”, a mai transmis Adrian Giurgiu.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments