www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Despre politicienii mureșeni care caută banii europeni prin cimitire

Despre politicienii mureșeni care caută banii europeni prin cimitire

O altă lecție predată politicienilor români de liderii UDMR din județul Mureș.

De Ziua Europei, europarlamentarul Vincze Loránt a lansat prima publicație care include principiile PNRR si finanțarea 2021-2027. Aceasta va apărea atât în format tipărit, cât și online.

Vincze Loránt a avut un discurs impecabil, în care a spus că, “este un obiectiv pe care mi l-am propus, să facilitez accesul la informațiile despre finanțările europene, să contribuim împreună la dezvoltarea Ardealului și a României”.

La aceeași oră, politicienii români marcau Ziua Europei la Cimitirul Eroilor, într-un cadru identic celui de acum 30 de ani.

Un ales local prezent la evenimentul din Cimitir a spus căIndependența și libertatea noastră se datorează luptei ostașilor din tranșee, ca și luptei oamenilor de stat, care au dus la ceea ce România este astăzi: un partener cu drepturi depline, respectat în Uniunea Europeană”.

Perfect adevărat și la fel de desuet, ca în urmă cu decenii. Formă fără fond.

Diferența dintre politicienii români și maghiari din județul Mureș este aceea că primii au înțeles că a trecut vremea războaielor cu baioneta și că singura luptă care contează este bunăstarea și mai binele oamenilor, fie ei români sau maghiari.

De Ziua Europei, Vincze Loránt a vorbit la Târgu Mureș despre “finanțările europene”, pe când tânărul ales local pe liste despre “ostașii din tranșee”.

Evenimentul de la Târgu Mureș, cel de la Muzeul din Cetate și nu cel din Cimitir, a fost girat de Simion Crețu, director general al ADR Centru, care a spus că “informațiile despre fondurile europene, incluse în ghidul prezentat sunt un instrument pe care, oricine îl citește poate materializa prin proiecte ideile sale”.

Vincze Loránt va organiza și 17 conferințe, destinate autorităților locale, întreprinzătorilor și ONG-urilor. Acestea vor avea loc în perioada iunie-iulie, inclusiv în județul Mureș.

Cu siguranță, în timpul acesta, aleșii români vor fi preocupați de organizarea vreunei serbări câmpenești, care să marcheze ieșirea din pandemie și etalarea ultimului gel de păr apărut, în fața oamenilor pe care coronavirusul i-a ținut departe de frezele politicienilor.

Șeful instituției care gestionează banii europeni pentru Regiunea Centru, Simion Crețu (PNL), a spus la Târgu Mureș că îl felicită “pe domnul europarlamentar care arată astfel că face ceva pentru oamenii care l-au trimis acolo.”

O facem și noi! Bravo, Vincze Loránt! Felicitări Péter Ferenc și Soós Zoltán, pentru găzduirea evenimentului și participarea la conferință.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments