www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI DNA, anunț de ultimă oră în dosarul MITĂ LA ROMGAZ

DNA, anunț de ultimă oră în dosarul MITĂ LA ROMGAZ

Omul de afaceri din Târgu Mureș, Aurel Vancea, prins în flagrant în biroul directorului Romgaz cu o șpagă de 50.000, din cei 200.000 de euro promiși, a fost trimis în judecată de DNA.

Mita a venit din partea omului de afaceri către directorul din Romgaz, după ce acesta din urmă ar fi refuzat să semneze efectuarea unor plăţi pentru un teren pentru care s-a efectuat documentaţia de tranzacţionare, dar la momentul efectuării primelor plăţi ar fi apărut suspiciuni cu privire la teren.

Deși încheiat, contractul nu a mai fost onorat prin virarea banilor. Drept urmare, pentru a-l convinge să efectueze plata, Aurel Vancea a mers în biroul directorului Romgaz, Adrian Volintiru cu suma de 50.000 de euro adusă drept mită. Directorul general al Romgaz a anunțat, însă, în prealabil procurorii DNA, care au organizat un flagrant în urma căruia l-au reținut pe Aurel Vancea. Ulterior, Tribunalul București a emis mandat de arestare pe numele lui Vancea pentru o perioadă de 30 de zile.

Curtea de Apel București a decis înlocuirea arestului lui Aurel Vancea, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. ”Să nu se apropie şi să nu ia legătura cu sub nicio formă cu martorul Volintiru Constantin Adrian”, se arată în minuta încheierii penale prin care Aurel Vancea a fost eliberat din arest.

Aurel Vancea, om de afaceri din Târgu Mureș, nu are nicio calitate în firma care a vândut terenul de 1,7 ha către Romgaz, respectiv Katan Consulting SRL. În schimb, în calitate de administrator al Autostandard SRL, Vancea este un cunoscut al persoanelor din conducerea STTM Târgu Mureș, având în vedere diferitele contracte de furnizare de piese auto.

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz SA, a anunțat că persoanele implicate în derularea contractului care a dus la flagrantul organizat de DNA în biroul său urmează să fie cercetate de comisia de disciplină a Romgaz. Adrian Volintiru a făcut referire la persoanele din conducerea STTM Târgu Mureș, structura din cadrul Romgaz care a negociat rapid achiziția unui teren de 1,7 ha la prețul de 8.000.000 de lei, cu toate că nici prețul și nici oportunitatea achiziției nu au putut fi justificate ulterior.

Vezi mai jos comunicatul DNA:

”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 28 aprilie – 11 mai 2020, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcție de conducere într-o companie națională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania națională respectivă în calitate de cumpărător și o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziționarea, de către compania națională, a unei suprafețe de teren.

La data de 11 mai 2020, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 euro, în vederea confiscării speciale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments