www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI El este tânărul mureșean OMORÂT DE URS vineri seara

El este tânărul mureșean OMORÂT DE URS vineri seara

Mihai Cadar, mureșeanul de 26 de ani, a fost găsit mort la o distanţă relativ mică de locul unde ursul a atacat vineri seara, la stâna de la granița dintre județele Harghita și Suceava.

Echipe de jandarmi, pompieri, salvamontişti şi poliţişti l-au căutat şi nu l-au găsit. Salvatorii au sistat căutările în timpul nopţii şi le-au reluat în dimineaţa zilei de sâmbătă.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Costică Ghiaţă, a declarat că trupul neînsuflețit, găsit de jandarmi, prezenta leziuni traumatice majore.

Ursul a furat o vacă şi a plecat. Doi dintre cei trei ciobani ai stânii s-au dus după urs, înarmaţi cu topoare, sperând să recupereze vaca. 

La aproximativ 300 de metri distanţă de stână au fost atacaţi de urs. Unul dintre ciobani a fost grav rănit, pur şi simplu sfâşiat în zona feţei şi toracelui. Victima are 45 de ani.

Baciul Leon Puşcaş Ioan, cel care a rămas la stână, a sunat la 112 şi astfel bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

Baciul a declarat pentru „Adevărul” că are stâna în zona respectivă de şapte ani. „S-au dus după vacă. Ce să vă spun? Doamne fereşte. Nu am văzut vreodată aşa ceva”, a spus baciul. El a explicat că vaca luată de urs costă între 4.500 şi 5.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments