vineri, octombrie 30, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI Elevii mureșeni pun autoritățile să își facă treaba

Elevii mureșeni pun autoritățile să își facă treaba

5 elevi  ambasadori din județul Mureș ai proiectului Școli Curate 2.0, respectiv Andreea Boeriu, Partenie Miclea, Andrei Muresan, Armin Muga, Cosmina Marginean, împreună cu Anda Dilara Nicole Mețac, coordonator județean al proiectului, au participat la trainingul de formare a ambasadorilor pentru bună guvernare a școlilor și liceelor, prima etapă a proiectului Școli curate 2.0.  

Împreună vor monitoriza calitatea procesului educativ și se vor implica în soluționarea problemelor pe care le observă, inclusiv prin acțiuni de advocacy, reprezentând actorii cheie din educație care urmăresc o bună guvernare. De asemenea, vor colabora cu primării, consilierii locali, reprezentanții inspectoratului și ai școlilor, precum și cu mass-media locală, organizațiile de elevi, părinți, profesori și alte ONG-uri locale.

Elev ambasador al proiectului, Miclea Partenie a declarat că “Am învățat în cadrul trainingului că lucrurile ,,se pot mișca”, dacă există implicare, dar întotdeauna trebuie să existe o scânteie care ,,să aprindă focul”, am învățat  și că noi, oamenii, suntem similari unor  verigi ale unui lanț, fiecare dintre noi este la fel de important, iar unul fără celălat deviem drumul schimbării înspre  bine.”

“Training-ul de la Predeal a fost locul în care obiectivul de închegare a echipelor a fost un succes, atât la nivel local cât și interjudetean. Astfel, am plecat cu modele de urmat, prietenii reale și ocazii care pentru alții ar fi situații ce se întâmplă o dată în viață. Consider acest proiect un viitor motor al schimbării in educatia românească” a spus coordonatorul proiectului, Anda Dilara Nicole Mețac.

În cadrul acestui proiect vor fi încurajați elevii și părinții să fie activi în viața comunității școlare la nivel școlar și local, sesizând problemele existente și participând la găsirea celor mai eficiente soluții.

Proiectul, sub denumirea oficială “Responsabilitate socială pentru școli bine finanțate și guvernate la nivel local”, își propune la nivelul celor cinci județe implicate (Bacău, Cluj, Mureș, Timiș și Vâlcea) că până în luna iunie a anului 2021 să obțină:

  • Creșterea cu cel puțin 25% a numărului de localități care acordă burse școlare;
  • Creșterea cu cel puțin 20% a mediei bugetului alocat educației de către localitățile din fiecare județ;
  • Creșterea cu cel puțin 30% a numărului de școli care respectă obligațiile de transparență pe site;
  • Convingerea tuturor celor cinci inspectorate școlare județene să își facă treaba și să monitorizeze alocarea resurselor financiare de către primării.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

BREAKING! MUREȘ – 9 decese ale unor persoane infectate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 160 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut...

APEL la mureșenii care s-au vindecat de coronavirus!

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş, fac un apel către pacienţii din judeţul...

De LUMINAȚIE, târgumureșenii își pot comemora morții, în cimitire

Primăria municipiului Târgu Mureș informează creștinii de rit ortodox, catolic și protestant că vor putea să-și comemoreze morții, în perioada specifică Luminației, respectiv în...

PREVIZIUNE SUMBRĂ: În 1 Decembrie, putem avea peste 10.000 de infectări/zi

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cele 6.481 de cazuri COVID raportate astăzi, dar și despre ce ar putea urma. "În mod clar, în momentul de...

Recent Comments