www.mures.ro

joi, ianuarie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Elevii mureșeni pun autoritățile să își facă treaba

Elevii mureșeni pun autoritățile să își facă treaba

5 elevi  ambasadori din județul Mureș ai proiectului Școli Curate 2.0, respectiv Andreea Boeriu, Partenie Miclea, Andrei Muresan, Armin Muga, Cosmina Marginean, împreună cu Anda Dilara Nicole Mețac, coordonator județean al proiectului, au participat la trainingul de formare a ambasadorilor pentru bună guvernare a școlilor și liceelor, prima etapă a proiectului Școli curate 2.0.  

Împreună vor monitoriza calitatea procesului educativ și se vor implica în soluționarea problemelor pe care le observă, inclusiv prin acțiuni de advocacy, reprezentând actorii cheie din educație care urmăresc o bună guvernare. De asemenea, vor colabora cu primării, consilierii locali, reprezentanții inspectoratului și ai școlilor, precum și cu mass-media locală, organizațiile de elevi, părinți, profesori și alte ONG-uri locale.

Elev ambasador al proiectului, Miclea Partenie a declarat că “Am învățat în cadrul trainingului că lucrurile ,,se pot mișca”, dacă există implicare, dar întotdeauna trebuie să existe o scânteie care ,,să aprindă focul”, am învățat  și că noi, oamenii, suntem similari unor  verigi ale unui lanț, fiecare dintre noi este la fel de important, iar unul fără celălat deviem drumul schimbării înspre  bine.”

“Training-ul de la Predeal a fost locul în care obiectivul de închegare a echipelor a fost un succes, atât la nivel local cât și interjudetean. Astfel, am plecat cu modele de urmat, prietenii reale și ocazii care pentru alții ar fi situații ce se întâmplă o dată în viață. Consider acest proiect un viitor motor al schimbării in educatia românească” a spus coordonatorul proiectului, Anda Dilara Nicole Mețac.

În cadrul acestui proiect vor fi încurajați elevii și părinții să fie activi în viața comunității școlare la nivel școlar și local, sesizând problemele existente și participând la găsirea celor mai eficiente soluții.

Proiectul, sub denumirea oficială “Responsabilitate socială pentru școli bine finanțate și guvernate la nivel local”, își propune la nivelul celor cinci județe implicate (Bacău, Cluj, Mureș, Timiș și Vâlcea) că până în luna iunie a anului 2021 să obțină:

  • Creșterea cu cel puțin 25% a numărului de localități care acordă burse școlare;
  • Creșterea cu cel puțin 20% a mediei bugetului alocat educației de către localitățile din fiecare județ;
  • Creșterea cu cel puțin 30% a numărului de școli care respectă obligațiile de transparență pe site;
  • Convingerea tuturor celor cinci inspectorate școlare județene să își facă treaba și să monitorizeze alocarea resurselor financiare de către primării.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Togănel și Megheșan s-au imunizat. De ce nu s-a vaccinat prefectul în Târgu Mureș?

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, s-a vaccinat în aceeași zi cu mama sa, la un centru din afara Târgu Mureșului. "Am trăit împreună momentul vaccinării...

Numai patru pacienți, la unitatea suport COVID de la UMFST. VEZI EXPLICAȚIA

Patru pacienți mai sunt internați în Unitatea de Suport Medical COVID19, din cadrul UMFST Târgu Mureș. Informația a fost furnizată pentru Radio Târgu Mureș...

Doi sângeorzeni căutați de autoritățile din Italia AU FOST REȚINUȚI!

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Mureș au depistat luni, 18 ianuarie, doi bărbaţi, de 38 şi 43 de ani, din comuna Sângeorgiu de Mureş,...

RESPECT! Pompierii au mers pe jos 1,5 km, să stingă un incendiu în Sovata

În această dimineață, în jurul orei 04:40, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină la un incendiu, în care a luat foc un adăpost...

Recent Comments