www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Europa se pregătește să iasă din izolare. Primele măsuri, începând de mâine

Europa se pregătește să iasă din izolare. Primele măsuri, începând de mâine

De mâine intră în vigoare o serie de măsuri de relaxare, în mai multe țări europene. În anumite țări, o parte dintre măsuri au fost deja luate, dar nicio țară nu se va redeschide în întregime.

Vă prezentăm câteva dintre exemple:

Italia

De luni, italienii vor putea să își viziteze familiile și să se întâlnească în număr limitat. Parcurile se vor redeschide, menținând totodată distanțarea socială.

Sectorul industrial, sectorul construcțiilor și comerțul cu ridicata pentru aceste sectoare vor fi deschise. Barurile și restaurantele vor avea dreptul de a vinde la domiciliu. Redeschiderea lor completă va avea loc pe 1 iunie, la fel ca cea a saloanelor de înfrumusețare sau a frizeriilor.

Pe 18 mai, toate întreprinderile de retail vor putea redeschide, precum și muzeele, cinematografele sau bibliotecile.

Școlile vor rămâne închise până în septembrie.

Spania

Li s-a permis deja copiilor, insoțiți de un adult, de a ieși la plimbare de o oră și, începând de sâmbătă, cu autorizarea pentru cei peste 14 ani să facă sport individual sau plimbări în condiții stricte.

De luni, unele întreprinderi mici, precum frizeriile, pot primi clienți individual la programare. Barurile și restaurantele vor avea dreptul de a vinde la domiciliu.

Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în transportul public din ţară începând de luni, ca o primă măsură după relaxarea mai multor restricţii,.

Cinematografele și teatrele se vor redeschide în mod normal două săptămâni mai târziu.

Școlile vor fi închise până în septembrie.

Până la sfârșitul izolării, spaniolii nu se vor putea deplasa în afara provinciei lor.

Germania

Majoritatea magazinelor cu mai puțin de 800 de metri pătrați s-au redeschis pe 20 aprilie.

De luni, școlile se vor redeschide treptat în unele landuri (Saarland, Saxonia-Anhalt, Bremen).

Saloanele de înfrumusețare se vor redeschide. Lăcașurile de cult, muzeele, memoriile, grădinile zoologice, zonele de joacă pot face acest lucru sau au făcut deja acest lucru.

Locurile culturale, barurile, restaurantele – cu excepția livrărilor -, locurile de joacă, terenurile de sport, rămân închise.

Austria

Viena a autorizat deja redeschiderea anumitor afaceri mai mici. Marile magazine alimentare, saloanele de înfrumusețare și terenurile de sport în aer liber (tenis, golf …) s-au redeschis în acest weekend.

Restricțiile de călătorie sunt ridicate.

Luni, elevii din ultimul an care vor da examenul de bacalaureat vor reveni la școală într-un mediu decontaminat și cu restricții, înainte de a se deschide treptat școala pentru ceilalți elevi.

Este de așteptat ca restaurantele să se redeschidă la jumătatea lunii mai.

Mască necesară în transport și magazine.

Ungaria

Cu excepția Budapestei, va avea loc redeschiderea cafenelelor și a teraselor restaurantelor, plajelor și băilor publice.

Reluarea pregătirii sportive profesionale.

Mască necesară în transport și magazine.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments