www.mures.ro

sâmbătă, februarie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI EXCEPȚIONAL! Elevul de 10 din Reghin, care pleacă la cel mai bun...

EXCEPȚIONAL! Elevul de 10 din Reghin, care pleacă la cel mai bun liceu din România

Examenul de Evaluare Națională a adus, în județul Mureș, un procent de promovabilitate de 70,38%, situat ușor sub media națională, de 76,10%.

În județul Mureș, nouă elevi au obținut nota maximă la examenul de Evaluare Națională. Șase dintre aceștia sunt din Târgu Mureș, respectiv de la Gimnaziile „Dacia” – 3 elevi, „Tudor Vladimirescu” – 2 elevi și Colegiul Național „Unirea” – 1 elev.

Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” și Școala Gimnazială nr. 1, ambele din Luduș, precum și Școala Gimnazială „Florea Bogdan” din Reghin se pot lăuda, de asemenea, cu câte un elev de nota 10 la examenul de Evaluare Națională din acest an.

Cel mai bun absolvent din Reghin al clasei a VIII-a este David Bândilă.

Un dialog cu David este ca o revelație, în care ai sentimentul reconfortant că viitorul arată bine. Te întrebi de unde vin acești copii, pasionați deopotrivă de istorie și de astrofizică, dar întrebarea fără răspuns este dacă știm cu adevărat să le exploatăm potențialul și ce facem, cu adevărat, pentru ei. Sau, mai degrabă, dacă vom ști să facem ceva pentru ei sau alții vor fi cei care le vor exploata calitățile excepționale.

L-am întrebat pe David Bândilă dacă și-a propus să fie primul sau mai degrabă a fost un rezultat firesc al parcursului său din anii de gimnaziu. “Ideea de a fi cel mai bun a fost mai degrabă un scop în sine, un mod de îmbunătățire și autodepășire intelectuală. Esența reușitei mele este, fără niciun argument împotrivă, străduință și dorința clară de “a fi mai bun”. Toate acestea se împletesc cu nevoia de notorietate socială.”

Reporter: Ai luat nota 10, atât la proba de limba și literatura română, cât și la matematică. Ți-ai dat sema că urma să obții nota maxima, imediat după ce ai predate lucrările?

David Bândilă: Știind că m-am pregătit foarte mult tip și temeinic pentru examen, am simțit că voi lua note foarte bune, dar, din obișnuința mea de a mă autosubestima, am fost cât se poate de sceptic că voi lua 10.

Reporter: Am aflat că una dintre pasiunile tale este istoria. Care este personajul din istoria României care te reprezintă?

David Bândilă: Fără îndoială, Seniorul Corneliu Coposu, un personaj istoric destul de contemporan, ce a fost prin excelență unul dintre cei mai importantii lideri al rezistenței anti-comuniste din România “bolșevică”, opunându-se oricărui ideal socialist propagat în societatea românească. Activitatea sa politică și socială este, în opinia mea, unul dintre factorii principali care a readus valorile democratice în România.

Reporter: Apropo de politică, care ar fi prima măsură pe care ai lua-o, dacă ai fi, pentru o zi, Președintele României?

David Bândilă: Pentru ca dorințele mele “prezidențiale” să se facă simțite în societatea românească trebuie să dobândesc un timp de conducere mult mai “dilatat”, o zi fiind insuficientă. Dar aș lupta, în special, împotriva corupției, ce “infectează “ grav sănătatea politică din România.

Reporter: A venit timpul deciziilor majore, mai ales după această performanță, de la Examenul de Evaluare Națională. Ce faci mai departe, în anii de liceu și unde te vezi, peste 10 ani?

David Bândilă: Optez pentru Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București, unde vreau să urmez liceul și pentru că a altă pasiune a mea este “setea” de cercetare științifică, mai ales în domeniul astrofizicii, peste 10 ani mă văd doctor în fizică.

3 COMENTARII

 1. Good day I am so happy I found your weblog, I really found you by error,
  while I was researching on Askjeeve for something else,
  Regardless I am here now and would just like to say thank you for a remarkable
  post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
  read it all at the minute but I have bookmarked
  it and also added your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

  My site Royal CBD

 2. [url=https://electrokamenki-spb.ru/]печи для сауны[/url]
  [url=https://www.electrokamenki-spb.ru/]https://www.electrokamenki-spb.ru[/url]
  [url=https://www.raincoast.com/?URL=electrokamenki-spb.ru]https://google.net/url?q=http://electrokamenki-spb.ru[/url]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments

Reklama_Fuddy on Ard baloții și un tractor!