www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI EXCLUSIV. Interviu cu Lucia Hang, viitorul subprefect USR al județului Mureș

EXCLUSIV. Interviu cu Lucia Hang, viitorul subprefect USR al județului Mureș

Lucia Hang a fost validată de conducerea USR pentru postul de subprefect al județului Mureș.
Ea se numără printre persoanele propuse pentru cele nouă funcții de prefecți și 21 de subprefecți, care îi revin acestei formațiuni, în urma negocierilor din Coaliție.
Decizia vine după ce, săptămâna trecută, cei de la PLUS, au nominalizat o parte dintre prefecții si subprefecții conveniți. Deocamdată, nu s-a luat o decizie în privința Bucureștiului, unde prefectura revine PLUS.
Lucia Hang, viitorul subprefect al județului Mureș este licențiată în științe economice, profil Economia Comerțului și Turismului, este președintele USR Mureș și de aproape trei decenii activează ca antreprenor.
Are la activ cursuri de formare în Management de proiect, respectiv Inspector Protecția Muncii, dar și un curs de perfecționare în Competențe antreprenoriale.

Viitorul subprefect de Mureș, Lucia Hang, a declarat, pentru mures.ro:

“Am intrat în politică dintr-un simț civic pe care care l-am avut mereu, dar nu m-am gândit vreodată că voi ocupa o funcție publică. 

În anii care au trecut, mă gândeam că politica este pentru alții și nu pentru oamenii care se ocupau de profesia proprie. Am vrut însă mereu să fiu omul care își va pune amprenta pe viața comunității în care trăiește. Mi-am dorit, de fiecare dată, să schimb lucrurile acolo unde pot.

Am luat lucrurile pas cu pas și nu mi-e jenă de nicio etapă a vieții mele, indiferent că aceasta a însemnat lipirea de afișe în campaniile electorale, sau strângerea de semnături.

Am decis să mă implic activ, pentru că ajunge cât am stat deoparte.

În plus, cred că Dumnezeu are un plan pentru fiecare. A venit momentul în care cred că este nevoie de mine și de USR PLUS.

Iar dacă Dumnezeu are un plan cu mine, m-am hotărât să îl urmez, pentru a face lucruri semnificative pentru județul Mureș, dintr-o poziție decizională.

Trebuie să schimbăm acest sistem, de care majoritatea suntem nemulțumiți. Schimbarea vine din implicare și din contribuția fiecăruia la mai binele lumii în care trăim.

M-am decis să fac mai mult, de această dată din clădirea Prefecturii, după ce atâta vreme am stat în fața ei, la protestele din ultimii ani.

Cred cu tărie că vom face o echipă grozavă cu doamna prefect Mara Togănel, pe care o cunosc de multă vreme și știu că este un foarte bun profesionist”, a spus Lucia Hang, pentru mures.ro

Lucia Hang a fost aleasă, în decembrie 2018, vicepreședinte al biroului județean al USR Mureș, iar în 2019 a devenit președintele USR Mureș.

În aceeași perioadă a ocupat și poziția de vicepreședinte al biroului local USR Târgu Mureș.
Ca lider al filialei județene a USR a reușit să ajungă la un număr de 500 de membri, de la 70 câți avea filiala Mureș și la 18 organizații locale, față de 3 existente la preluarea mandatului.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri că Guvernul va face săptămâna viitoare numiri în funcţiile de prefecţi, în condiţiile în care statutul acestora se schimbă, prin lege, începând cu data de 8 martie a acestui an.

“Numirea prefecţilor şi subprefecţilor trebuie făcută în aşa fel încât, în momentul în care statutul acestora se schimbă, potrivit legii, care se va întâmpla pe 8 martie, să avem continuitate la conducerea Instituţiei prefectului în fiecare judeţ. Acest lucru este în analiză şi urmează ca cel târziu săptămâna viitoare Guvernul să facă aceste numiri (…), pentru ca la 8 martie să avem un conducător cu funcţie de demnitate publică care exercită conducere”, a declarat Cseke Attila, la Parlament.

El a amintit că numirea prefecţilor şi subprefecţilor, în funcţie de situaţia fiecărui judeţ şi a nominalizărilor, trebuie să intre în vigoare la data de 8 martie, ceea ce înseamnă că înainte de această dată numirea lor va fi publicată în Monitorul Oficial. Cseke Attila a adăugat că este necesară o Hotărâre de Guvern, pentru că se schimbă statutul prefecţilor.

 

2 COMENTARII

  1. Alt parazit pe bani multi, au infiinta inca o functie de subprefect ca sa se multumeasca intre ei astia de la guvernare, cum spunea si madame asta, a demonstrat ani la rand in fata prefecturii, no ia ca amu e inauntru pe post de decor si atat, astia de la usrplus, rezistentii astia îi spurcau pe aia de la “pesede” in frunte cu trantorul de la Cotroceni oar acum fac mai rau ca ei, exemplul cel mai bun este acea tanara pensionara MAI la 42 de ani care acum e secretar de stat in MAI si acesti paraziti din prefecturi, a 2-a functie de subprefecti, daca atat de corecti fata de banul public de ce solicita functii peste functii?

  2. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments