www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI EXPLICAȚII de la Spitalul din Mureș, unde 14 cadre medicale din 33...

EXPLICAȚII de la Spitalul din Mureș, unde 14 cadre medicale din 33 au fost depistate pozitiv

Direcția de Sănătate Publică Mureș a anunțat, joi după amiază, că din cele 100 de cade medicale infectate cu coronavirus, 47 sunt de la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Unitatea medicală vine cu o serie de precizări, dar greșește adunarea numărului cadrelor diagnosticate pozitiv COVID19. SCJ menționează că, “dintre acestea 38 sunt de la ATI, 6 de la Boli Infecțioase 1 și 3 pe alte secții”, dar numărul comunicat este…41, în loc de 47.

Admițând că este o greșeală de redactare a comunicatului de presă, redăm prezentarea situației de la această unitate medicală, așa cum este ea asumată de conducerea Spitalului:

“Ultimele 14 cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv în urma testării preventive a cadrelor medicale de pe secția ATI.

  • Încă de la primele cazuri, ancheta epidemiologică a fost extinsă la întreg  personalul secției.
  • S-au constatat anumite deficiențe cu privire la utilizarea circuitelor de decontaminare prevăzute în planul de organizare și funcționare temporară a spitalului, care au fost remediate împreună cu colegii de pe secție.
  • Au fost luate măsuri interne în ceea ce privește decalarea programului la schimbul de ture.
  • Am informat, din nou, personalul tuturor secțiilor cu privire la obligativitatea menținerii distanței sociale la locul de muncă, în comunitate, dar și a purtării permanente a măștilor în toate spațiile din clinicile SCJ Mureș.
  • Am efectuat toate demersurile pentru delegarea sau detașarea de cadre medicale, pentru a asigura funcționarea optimă a secției de terapie intensivă a SCJ Mureș.
  • Secția ATI a fost mutată temporar la un alt etaj pentru a fi efectuată  decontaminarea și dezinfecția tuturor spațiilor aferente din zona verde și din zona roșie.
  • Au fost suplimentate zonele de decontaminare din cadrul circuitelor de biosecuritate prin redistribuirea personalului în aceste zone de la etajele 1 și 2 din cladirea de pe str. Gh. Marinescu, nr.1, astfel încât contactul între persoane în zonele critice să fie minim.
  • Am recomandat colegilor aflați în unitățile de cazare puse la dispoziție de către Consiliul Județean Mureș să nu părăsească aceste locații. Orice deplasare în mediul familial reprezintă un risc major de infectare și de contaminare a clinicilor spitalului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments