joi, octombrie 29, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI FALS GROSOLAN în prima zi de campanie. Doi candidați îl acuză pe...

FALS GROSOLAN în prima zi de campanie. Doi candidați îl acuză pe Claudiu Maior

Astăzi, mii de cutii poștale din Târgu Mureș au fost asaltate cu un bilețel în care se prezintă rezultatele unui sondaj fictiv, pretins a fi fost realizat în Târgu Mureș.

Autorii falsului susțin că Soós Zoltán are 36,8% în intenția de vot, Claudiu Maior 31,9%, Theodora Benedek 10,2% și Marius Pașcan 4,5%.

Candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș a transmis, pe pagina personală de Facebook, că “sondajul lui Claudiu Maior NU EXISTĂ, pentru că: NU EXISTĂ Institutul de Cercetare și Sondare a Opiniei Publice București și NU EXISTĂ Asociația “Adat & Marketing HALOZAT” din Cluj Napoca.”

Theodora Benedek prezintă și două concluzii: “dacă nu există sondajul, înseamnă că nu (mai) există răspândacul”, iar a doua este un îndemn transmis prin intermediul unui film de câteva secunde, prin care târgumureșenii sunt sfătuiți să arunce fițuica la gunoi.”

La rândul său, candidatul PMP la Primărie, Marius Pașcan a scris, tot pe Facebook, că “mesajul manipulator este acesta: dragi români, candidatul susținut de UDMR este pe locul întâi în preferințele electoratului iar la mică distanță de el se află Claudiu Sergiu Maior, adică singurul care ar putea să-l învingă pe Soos Zoltan, fiindcă restul candidaților nu au șanse, deci nu contează. Prin urmare, români mergeți la vot și votați-l pe Claudiu Maior, dacă nu vreți să câștige candidatul susținut de UDMR. Cât de proști oare vă cred astfel de „strategi”, care stau hoțește pitiți pe după tufișuri, iar prin astfel de tertipuri golănești și interpuși caută să mistifice mincinos realitatea, așa cum au făcut și până acum conducând primăria? Ce ziceți?”

Din investigațiile făcute de redacția noastră, rezultă în mod cert că Institutul de Cercetare și Sondare a Opiniei Publice București – ICSOP este un nume fictiv, care nu apare în evidența caselor de sondare.

De asemenea, și așa zisa asociație care l-ar fi comandat, adică „Adat & Marketing HALOZAT” Cluj Napoca este inexistentă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor din România.

Este deplorabil felul în care campania electorală începe la Târgu Mureș.

Vă recomandăm precauție maximă în analiza acestor materiale false.

Redacția mures.ro solicită în mod public autorităților competente să se autosesizeze în legătură cu acest gest reprobabil și să ia măsurile legale care se impun în această speță.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

BREAKING! MUREȘ – 9 decese ale unor persoane infectate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 160 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut...

APEL la mureșenii care s-au vindecat de coronavirus!

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş, fac un apel către pacienţii din judeţul...

De LUMINAȚIE, târgumureșenii își pot comemora morții, în cimitire

Primăria municipiului Târgu Mureș informează creștinii de rit ortodox, catolic și protestant că vor putea să-și comemoreze morții, în perioada specifică Luminației, respectiv în...

PREVIZIUNE SUMBRĂ: În 1 Decembrie, putem avea peste 10.000 de infectări/zi

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cele 6.481 de cazuri COVID raportate astăzi, dar și despre ce ar putea urma. "În mod clar, în momentul de...

Recent Comments