www.mures.ro

joi, ianuarie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI FALS GROSOLAN în prima zi de campanie. Doi candidați îl acuză pe...

FALS GROSOLAN în prima zi de campanie. Doi candidați îl acuză pe Claudiu Maior

Astăzi, mii de cutii poștale din Târgu Mureș au fost asaltate cu un bilețel în care se prezintă rezultatele unui sondaj fictiv, pretins a fi fost realizat în Târgu Mureș.

Autorii falsului susțin că Soós Zoltán are 36,8% în intenția de vot, Claudiu Maior 31,9%, Theodora Benedek 10,2% și Marius Pașcan 4,5%.

Candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș a transmis, pe pagina personală de Facebook, că “sondajul lui Claudiu Maior NU EXISTĂ, pentru că: NU EXISTĂ Institutul de Cercetare și Sondare a Opiniei Publice București și NU EXISTĂ Asociația “Adat & Marketing HALOZAT” din Cluj Napoca.”

Theodora Benedek prezintă și două concluzii: “dacă nu există sondajul, înseamnă că nu (mai) există răspândacul”, iar a doua este un îndemn transmis prin intermediul unui film de câteva secunde, prin care târgumureșenii sunt sfătuiți să arunce fițuica la gunoi.”

La rândul său, candidatul PMP la Primărie, Marius Pașcan a scris, tot pe Facebook, că “mesajul manipulator este acesta: dragi români, candidatul susținut de UDMR este pe locul întâi în preferințele electoratului iar la mică distanță de el se află Claudiu Sergiu Maior, adică singurul care ar putea să-l învingă pe Soos Zoltan, fiindcă restul candidaților nu au șanse, deci nu contează. Prin urmare, români mergeți la vot și votați-l pe Claudiu Maior, dacă nu vreți să câștige candidatul susținut de UDMR. Cât de proști oare vă cred astfel de „strategi”, care stau hoțește pitiți pe după tufișuri, iar prin astfel de tertipuri golănești și interpuși caută să mistifice mincinos realitatea, așa cum au făcut și până acum conducând primăria? Ce ziceți?”

Din investigațiile făcute de redacția noastră, rezultă în mod cert că Institutul de Cercetare și Sondare a Opiniei Publice București – ICSOP este un nume fictiv, care nu apare în evidența caselor de sondare.

De asemenea, și așa zisa asociație care l-ar fi comandat, adică „Adat & Marketing HALOZAT” Cluj Napoca este inexistentă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor din România.

Este deplorabil felul în care campania electorală începe la Târgu Mureș.

Vă recomandăm precauție maximă în analiza acestor materiale false.

Redacția mures.ro solicită în mod public autorităților competente să se autosesizeze în legătură cu acest gest reprobabil și să ia măsurile legale care se impun în această speță.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV: Cât a plătit fiecare partid pentru voturile mureșenilor?

Expert Forum a făcut publice informații despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Informarea cuprinde, printre altele, detalii despre cheltuielile declarate de competitorii electorali...

Vârstnicii și bolnavii cronici, devin prioritari pentru înscrierea la vaccinare

Vârstnicii și persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare, potrivit hotărârii adoptate de guvern care aduce modificări strategiei de vaccinare. Astfel, ar urma să...

Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST REZILIAT

Primăria Municipiului Târgu Mureș se implică în sprijinirea sportului și a sportivilor din oraș, prin investiții în infrastructura sportivă, finanțarea activităților sportive pe criterii corecte, transparente, la...

În Târgu Mureș vor ajunge 32 de autobuze electrice noi, din Polonia

Transportul public de călători din municipiul Târgu Mureș se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi...

Recent Comments