www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă Uncategorized Imagini cutremurătoare de la UPU Târgu Mureș, publicate de Raed Arafat

Imagini cutremurătoare de la UPU Târgu Mureș, publicate de Raed Arafat

Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat un material video cutremurător, în care este prezentată situația din UPU Târgu Mureș, în data de 6 aprilie.

Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate unitățile de primiri urgențe din țară.

Cu fiecare zi, departamentele de urgență devin din ce în ce mai aglomerate.

Șeful DSU, Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a transmis că

“acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea, și ca să faca parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede.

Când vorbesc de “marea echipă”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!”

Tot mai mulți pacienți ajung în Unitățile de Primiri Urgențe cu suspiciune de COVID-19, constatând mai apoi faptul că o proporție alarmantă de 70-80% dintre aceștia, în urma testelor efectuate, sunt depistați pozitivi.

Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de cateva zile.

Numai ieri, 7 aprilie, un număr de 889 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național.

VIDEO:

1 COMENTARIU

  1. Cam asa e , dar sunt foarte putini care vor sa vada realitatea si din cauza asta o sa mai avem mult timp de acum inainte restrictii si tot felul de bazaconii pana cand guvernul isi atinge targhetul la nr de morti cerut de mai marii lor probabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments