www.mures.ro

Acasă Uncategorized Imagini cutremurătoare de la UPU Târgu Mureș, publicate de Raed Arafat

Imagini cutremurătoare de la UPU Târgu Mureș, publicate de Raed Arafat

2

Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat un material video cutremurător, în care este prezentată situația din UPU Târgu Mureș, în data de 6 aprilie.

Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate unitățile de primiri urgențe din țară.

Cu fiecare zi, departamentele de urgență devin din ce în ce mai aglomerate.

Șeful DSU, Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a transmis că

“acest scurt film vă arată situația reală din interiorul sistemului medical, la nivelul unităților de primiri urgențe. Poate îl distribuiți la cât mai mulți prieteni ca să înțeleagă care este realitatea, și ca să faca parte din marea echipă care încearcă să ajungă la normalitate cât mai repede.

Când vorbesc de “marea echipă”, aceasta ne include pe toți, cetățeni, societate civilă și autorități locale și centrale!”

Tot mai mulți pacienți ajung în Unitățile de Primiri Urgențe cu suspiciune de COVID-19, constatând mai apoi faptul că o proporție alarmantă de 70-80% dintre aceștia, în urma testelor efectuate, sunt depistați pozitivi.

Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de cateva zile.

Numai ieri, 7 aprilie, un număr de 889 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național.

VIDEO:

2 COMENTARII

  1. Bai sobolanule. Este evident ca numarul bolnavilor creste odata cu saracia, stresul si nebunia creata de voi mass media si statul asta de rahat. Au fost si vor fi viroze mereu. Eu de 3 ori am stat cu familia izolat din cauza la testele astea futute , o simpla raceala ne-a facut sa stam aproape 2 luni in casa in 2020. Mergeti dracului cu pandemia voastra de saracie si cu stirile voastre de rahat. O sa existe tot mai multe cazuri si decese pentru ca asta e scopul mai mancatorilor de rahat.

    • Cam asa e , dar sunt foarte putini care vor sa vada realitatea si din cauza asta o sa mai avem mult timp de acum inainte restrictii si tot felul de bazaconii pana cand guvernul isi atinge targhetul la nr de morti cerut de mai marii lor probabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here