www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI ÎMPREUNĂ, PUTEM! Haideți să ducem Mureșul în REȚEAUA BINELUI

ÎMPREUNĂ, PUTEM! Haideți să ducem Mureșul în REȚEAUA BINELUI

Cu oamenii inimoși de la Asociația MAGIC ne-am cunoscut în mediul virtual, odată cu știrea despre familia din Suceava care, grație implicării câtorva mureșeni, va avea un acoperiș deasupra capului, în timpul tratamentului pentru unul dintre copiii lor.

Ne-a impresionat felul lor prietenesc de a fi, dar și distribuirea articolului mures.ro pe pagina lor de Facebook, care a adunat deja aproape 90.000 de fani.

Reacția voastră, a mureșenilor, la acest subiect a fost impresionantă, motiv pentru care am invitat-o pe Adriana Banu, coordonatorul la nivel național al proiectului MagicHELP, proiect al Asociatiei Magic, la un dialog despre oameni buni.

REPORTER: Vă rugăm să prezentați, pe scurt, Asociatia MAGIC

ADRIANA BANU: Asociația Magic este o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora.

Născută din taberele MagiCAMP în 2014, lumea Magic include astăzi 12 proiecte și a ajutat peste 5,000 de beneficiari prin implicarea a peste 2000 voluntari.

Mulți oameni ne identifica dupa MagiCAMP sau MagicHOME, însă acestea sunt numai două dintre proiectele noastre.

Prin Magic încercăm să venim în sprijinul copiilor grav bolnavi si al familiilor lor cu tot ceeace acestia ar putea sa aiba nevoie: sprijin emotional, material, financiar, transport gratuit la spital si inapoi acasa ori cazare gratuita pe durata tratamentului copilului.

Unele dintre cele mai cunoscute proiecte Magic sunt  MagicBOX (pachete lunare pentru familii cu copii bolnavi și situație materială dificilă) si  MagicHOME (cazare pentru familiile care vin de departe cu copilul la tratament în București, Cluj, Iași, Craiova, Chișinău și Viena).

La fel de importante ni se par si MagicEDU  prin care sprjinim financiar educația copiilor și tinerilor cu afecțiuni grave prin burse educaționale sau MagiCARE prin care oferim sprijin psihologic și terapeutic copiilor diagnosticați cu boli grave, părinților și fraților acestora.

In plina izolare am lansat proiectul Șofer de Suflet prin care ducem la spital sau de la spital acasă copii care trebuie să ajungă la tratament si nu își permit.

Toate celelalte proiecte ale noastre pot fi gasite pe site-ul Asociatiei www.asociatiamagic.ro.


REPORTER: În ce constă proiectul MagicHELP?

ADRIANA BANU: MagicHELP ajută familiile cu copii bolnavi cronic și grav să beneficieze de servicii și produse gratuite oferite de partenerii nostri printr-o aplicație mobilă cu acelasi nume.

Rețeaua Solidarității se formează în jurul nevoilor familiilor care trec prin momente grele, împreună cu întreaga comunitate care vrea să le fie alături.

Proiectul este format din:

MagicFAMILIES (Familiile care trec prin momente grele și au nevoie de noi toți)

MagicPARTNERS (Partenerii care pot oferi servicii și produse gratuite sau cu reducere)

MagicHELPERS (Voluntari care vor să ducă vestea mai departe la cât mai mulți beneficiari și potențiali sponsori)

REPORTER: Ce înseamnă MagicHELP pentru familiile copiilor cu afecțiuni grave?

ADRIANA BANU:  Primim zilnic mesaje de mulțumire de la acești beneficiari din care aflăm că

  • un copil a avut pentru prima data de ziua lui un tort “adevărat, de la cofetărie”
  • pentru prima dată de când s-a îmbolnăvit copilul, un părinte a mers la stomatolog și a făcut și o radiografie dentară gratuit
  • o mămica nu se mai tunde singură în oglindă și pentru prima data in 10 ani s-a vopsit la salon
  • o familie care a mers la tratament în alt oraș a măncat un meniu cald la restaurant
  • mașina stricată a unei familii a fost reparată gratuit

Aceste mesaje ne dau încredere că împreună am facut bine și că acei oameni se pot concentra pe ce contează mai mult: tratarea copiilor lor.

REPORTER: Aveti o echipă și în județul Mureș?

ADRIANA BANU:  Nu avem o echipă localizată în Mureș însă proiectul MagicHELP se bucură de ajutorul a 21 de MagicHELPERS, toti voluntari, care oferă din timpul lor liber pentru a găsi parteneri, beneficiari sau pur și simplu ne ajută să facem proiectul mai cunoscut în județul Mureș.
Recunoastem că am avea mare nevoie de mai multi parteneri în Mureș.

REPORTER: Cam câte cazuri ați sprijinit în judetul Mureș și dacă a existat unul mai deosebit, pe care vreți să ni-l împărtășiți?

ADRIANA BANU: De-a lungul timpului Asociația Magic a sprijinit zeci de cazuri de familii din Mureș sau care au venit la tratament cu copiii în Târgu Mureș. Până anul trecut am avut și un apartament (MagicHOME – Tărgu Mureș) unde am cazat familiile copiilor cu afectiuni oncologice sau foarte grave.

În aplicația MagicHELP avem 56 de beneficiari, la care se adauga cateva zeci care vin cu copiii la tratament în Tărgu Mureș. Toate familiile pe care le intalnim sunt deosebite si se confrunta zilnic cu situatii si alegeri extrem de dificile.

REPORTER: Care sunt nevoile celor care apelează la dumneavoastră?

ADRIANA BANU: Nevoile sunt diverse de la sprijin emotional, la kinetoterapie ori o masa la restaurant pentru a uita de reutatile bolii din cand in cand.

Ganditi-va la nevoile voastre si la tot ceeace va face viata mai frumoasa. Exact de aceleasi lucruri au nevoie si familiile cu un copil bolnav pentru ca de cele mai multe ori toate resursele sunt indreptate catre copil si ramane foarte putin pentru orice altceva: o pizza comandata pentru un film in familie, o tunsoare pentru o mama eroina ori meditatii pentru un frate care sacrifica enorm.

Prin MagicHE produse și servicii din următoarele categorii:

Sănătate (psihoterapie,kinetoterapie, audiometrie, stomatologie, logopedie, optometrie, dermatologie, ginecologie, etc), Mâncare (meniuri, torturi, panificație) , Cazare, Timp Liber, Sport, Transport(în localități și între localități), Servicii Tehnice și Consultanță (servicii juridice, traduceri, service auto, servicii de recrutare etc), Educație (ajutor la teme și meditații, cursuri de limbi străine pentru adulți și copii, cursuri de șah), Altele.

Serviciile din aplicație pot fi accesate fie fizic (transport, service auto, kinetoterapie etc), fie online (logopedie, cursuri educative, meditatii, psihoterapie,traduceri, consiliere juridică, găsirea unui loc de muncă pentru părinții care au nevoie etc).

De serviciile și produsele din aplicație beneficiază întreaga familie.


REPORTER: Cum simtiți reacția celor care ar putea să își ofere sprijinul?

ADRIANA BANU: Oamenii simt nevoia să ajute și vor să vină în ajutorul acestor familii. Trebuie doar ca noi toți să venim către ei și să le oferim cadrul în care să poată face acest lucru. Să le spunem că există MagicHELP-Rețeaua Solidarității și să le aratăm cât e de simplu să ofere puțin din ce ei produc zi de zi. Iar aplicția MagicHELP este exact instrumentul care facilitează ca binele să se înfăptuiască.

REPORTER: Cum vă pot contacta cei care au nevoie de ajutor?

ADRIANA BANU: Toate familiile care au un copil cu o afecțiune gravă, sub 21 de ani, din România se pot înscrie pe https://www.magichelp.ro/#beneficiar

 

REPORTER: Care este nevoia concretă de ajutor pe care o pot da oamenii din Mureș?

ADRIANA BANU: Toate persoanele fizice care doresc să sprijine familiile cu un copil cu afecțiune gravă se pot înscrie ca MagicHELPERS pe https://www.magichelp.ro/#magichelper . De asemenea sunt rugate să spuna despre acest proiect familiilor care pot devein beneficiare ale proiectului sau firmelor/persoanelor fizice specializate care pot să ajute cu produse si servicii aceste familii.

Toate firmele din județul Mureș care vor să ofere lunar puțin din ceea ce produc/comercializează, direct către familiile copiilor cu afecțiuni grave din Mureș sau care ajung în Mureș, sunt rugate să ne lase datele de contact pe https://www.magichelp.ro/#partener

REPORTER: Ce proiecte/ganduri aveti pentru 2021?

ADRIANA BANU: Dorința noastră cea mai mare a oamenilor din spatele proiectului MagicHELP este ca nicio familie cu un copil cu afecțiune gravă din România să nu treacă prin asta singură. Să facem să fie puțin mai bine pentru ei și pentru noi ca societate.

În România sunt peste 70.000 de familii cu un copil cu afecțiune gravă sau cronică și ne dorim să ajungem la cât mai mulți din acestia.

MagicHELP a fost lansat la sfârșitul anului 2019 în București si, dupa o perioadă de început, in martie 2020 am îmbunatățit aplicația de mobil și am lansat proiectul în toată țara cu prioritate pe orașele mari centre de tratament. Anul 2020 a fost unul greu, cu diminuarea la maxim a interacțiunilor fizice, atât ale beneficiarilor cu partenerii, cât și ale MagicHELPERilor cu beneficiarii și partenerii. Ne-am concentrat pe introducerea de servicii online (cursuri, terapii, meditații) și pe promovarea proiectului în mediul online. În plus, am oferit/urmează să ajungă la  toate familiile înscrise până în luna decembrie 2020 în MagicHELP (peste 1300) Kit-uri de igienă conținând măști, dezinfectant, sampon, săpun, o surpriză pentru copil.

La finalul anului 2020 MagicHELP avea peste 5000 de beneficiari (1300 de familii), 265 de parteneri în toată țara și fuseseră oferite 4835 de beneficii.

În 2021 continuăm să aducem servicii online, dar ne propunem să aducem cât mai multe servicii și produse în fiecare oraș reședință de județ din Romănia.

Și dacă tot suntem la începutul anului și ar fi să ne punem o dorință pentru 2021, aceea ar fi ca în orice oraș din România am merge în decembrie 2021, să existe peste tot în vitrine sigle cu “Sunt MagicPARTNER”, iar familiile cu copii cu afecțiuni grave să acceseze aceste beneficii de care au mare nevoie.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments